EjendomsWatch

Boligselskab åbner ballet i ny Viborg-bydel

Almene boliger bliver første skridt i en ny grøn bydel i domkirkebyen, efter boligselskab køber grund. Bæredygtighed er den nye dagsorden i dansk byggeri, lyder det fra formand.

Foto: Ritzau Scanpix/Carsten Andreasen

Boligselskabet Sct. Jørgen er på vej med de første boliger i Viborgs nye grønne bydel, Arnbjerg. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad. Områdets ejer, John Staaling, har solgt et areal på 25.000 kvm til boligselskabet.

Boligselskabet har sikret sig jord nok til de første 60 boliger i Arnbjerg og der planlægges forskellige typer af bæredygtige boliger i området, både boliger i halvanden og to plan.

"Bæredygtighed er den nye dagsorden inden for dansk byggeri og fremover vil Sct. Jørgen indføre bæredygtige tiltag i alle byggerier. Bæredygtigt byggeri er et meget vidt begreb. Det omfatter ikke alene elementer som energi, miljø og økonomi, men går også igen i en lang række andre sammenhænge, for eksempel sociale og beboermæssige forhold," siger Johannes Stensgaard,  formanden for Boligselskabet Sct. Jørgen, til Viborg Stifts Folkeblad.

Boligselskabet Sct. Jørgen er en almen boligorganisation, der administrerer 5000 almene lejemål i Viborg, Silkeborg, Favrskov og Skive Kommuner.

Apple fylder boligejendomme i Viborg

Viborgs nye bydel står færdig længe før planlagt

Moderne arkitektur skal præge ny bydel i Viborg

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier