EjendomsWatch

Milliardrenovering af 1235 almene boliger er gennem første etape

Et af hovedstadens største renoveringsprojekter har gennemført første etape, og mere er på vej de kommende år.

Foto: PR/Søren Aagaard

En række almene boliger fra 1950'erne- og 60'erne i Glostrup på den københavnske vestegn er ved at få nyt liv.

I et større renoveringsprojekt med Glostrup Boligselskab som bygherre er man nemlig godt i gang med at renovere 1235 almene boliger over seks etaper for et samlet beløb på godt 1,2 mia. kr. i Stadionkvarteret i Glostrup, lyder det i en pressemeddelelse.

Første etape af renoveringsprojektet er netop afleveret i dag, onsdag, hvor JJW Arkitekter var totalrådgiver, og hvor Danakon Rådgivende Ingeniører og entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen også har været med i arbejdet. I den første etape indrettes 120 boliger, mens der er etableret 18 nye sammenlagte boliger. Det samlede areal for renoveringen er 19.144 kvm.

”Renoveringen af Stadionkvarteret handler ikke kun om en nødvendig istandsættelse af et af omegnskommunernes mest markante murede byggerier. Renoveringen handler også om, at byggeriet forbliver attraktivt, så den moderne familie – i al sin mangfoldighed – kan finde en bolig, der matcher netop deres behov og bliver en ramme for livet, uanset hvor i livet, man er,” udtaler Lisa Christiansen fra Glostrup Boligselskab, der er projektleder på renoveringsprojektet.

Det store renoveringsarbejde er støttet af Landsbyggefonden, og alle seks etaper skal stå færdige i slutningen af 2019, hvor de 1235 boliger er blevet til 1140, da flere mindre lejligheder skal slås sammen.

Renoveringen består blandt andet i en kærlig hånd til murværk, mens der kommer nye tage, vinduer, ventilationsanlæg samt udvidelser af eksisterende altaner.

Projekt til 900 mio. kr. skal gøre udsat boligområde populært

Konkurrenceudbud i almene boliger kan give besparelser på 30 pct.

K-borgmester kæmper for flere almene boliger 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier