EjendomsWatch

Konkurrenceudbud i almene boliger kan give besparelser på 30 pct.

Der er besparelser at hente på op mod 30 pct. i den almene boligsektor, hvis man sender opgaver til offentligt udbud i stedet for at sende opgaven over til viceværten.

Foto: /ritzau/Mathias Christensen/

Det kan give besparelser på op mod 30 pct. for almene boligselskaber, hvis man sender opgaver ud til privat udbud, i stedet for at boligselskaberne klarer dem selv. Det skriver dr.dk på baggrund af en undersøgelse fra Boligkontoret Danmark, der administrerer 32.000 almene boliger, og en rapport fra revisionsfirmaet Deloitte.

217 nye boliger opføres i Aalborg - og langt flere er på vej 

"Ofte er der besparelser på 30 procent at hente og somme tider mere på de her udbud," siger Anne Løvgren, der er indkøbschef i Boligkontoret Danmark til dr.dk og fortsætter:

"Det er ikke, fordi vi går efter den mindste pris. Vi har en blanding af parametre, der bliver skruet på, som giver mere værdi for pengene."

Besparelsen kommer ved, at flere forskellige aktører byder ind på en given opgave. Det giver boligselskaberne mulighed for at vælge den billigste eller den bedste løsning. Eksempelvis er det malerfirmaet, der byder ind på en maleopgave, hvor det tidligere var viceværten.

11 nye områder med almene boliger skyder op i Aalborg og omegn  

Samlet set skal driftsudgifter, som følge af en aftale mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Almene Boliger, nedsættes med 1,6 mia. kr. i boligselskaberne, der driver de almene boliger.

Lejerbo opruster med køb af to byggegrunde i Kolding  

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier