EjendomsWatch

11 nye områder med almene boliger skyder op i Aalborg og omegn

Med et milliontilskud i ryggen skal almene boligforeninger opføre 416 familieboliger i Aalborg Kommune i de kommende år.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg

Over de kommende år vil en hel del nye almene boliger med al sandsynlighed se dagens lys i og omkring Aalborg.

Med et tilskud fra staten på 26 mio. kr. til Aalborg Kommune er det nemlig blevet gjort muligt for en række almene boligselskaber at opføre helt op til 451 almene familieboliger i området, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet en stor flygtningetilstrømning til kommunen, der øger behovet for nye boliger i området, fordi den eksisterende almene boligmasse har svært ved at klare trykket.

"Gennem et strategisk partnerskab med de almene boligorganisationer, som skal stå for opførelsen af boligerne, skal der skabes fremtidssikrede boliger, der også på sigt kan leve op til forskellige befolkningsgruppers boligkrav, så vi kan tilbyde lejeboliger i hele Aalborg Kommune," udtaler Hans Henrik Henriksen, rådmand i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, i meddelelsen.

Halvdelen af de nye boliger skal efter planen opføres i Aalborg og Nørresundby, mens de øvrige boliger skal opføres i klynger i byer omkring Aalborg.

"Med det vedtagne boligprogram på i alt 416 boliger vil der i de kommende år blive opført 11 nye almene boligbebyggelser. Processen er godt i gang, og i dialog med Boligselskaberne skal vi nu i gang med en yderligere bearbejdning af projekternes udformning. Det bliver i den forbindelse rigtig vigtigt at se på projekternes samspil med de lokale omgivelser, og vi vil undervejs i processen invitere samrådene til at være med til at sikre, at de nye boliger er med til at understøtte lokale værdier, såvel kulturelle som rekreative," udtaler Hans Henrik Henriksen.

Aalborg Kommune har stillet krav til, hvad den maksimale husleje på boligerne må være, da de alle skal være tilgængelige for den brede befolkning.

TK Development sælger højhus i Aalborg

Nordjylland oplever markant fald i tomme butikker

Aalborg-matador må ændre i planer for havnebyggeri¨

"Vores hjerte bliver igen levende" 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier