EjendomsWatch

Ny låneadgang baner vej for flere almene boliger i København

Alment boligprojekt tager samtidig hul på byggegrund nær Islands Brygge i København.

Foto: Københavns Kommune

Når et stort område mellem Islands Brygge metrostation og Amager Fælledvej er færdigbygget, bliver det med plads til knap 100 nye ungdomsboliger i det store byggeprojekt. Det er første gang, Københavns Kommune bruger muligheden for at yde såkaldte grundkøbslån for at sikre flere almene boliger i landets hovedstad. Det skriver BL Boligen.

Projektet er netop godkendt i kommunens teknik- og miljøudvalg som en del af det første byggeri i det store projekt på Faste Batteri-grunden, og teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er glad for den valgte løsning: 

"Faste Batteri-projektet er et godt eksempel på, hvordan vi skaber en blandet by. Vi har alt for mange eksempler på nybyggerier, som er monotone og triste. Ved at blande boligformerne og gøre plads til næsten 100 ungdomsboliger bliver der skabt liv i området, som ellers kunne ende dødt og forladt, nærmest som vi kender det i dag," siger Morten Kabell. 

Ungdomsboligerne er de første almene boliger, som bliver til virkelighed på baggrund af det såkaldte grundkøbslån. Grundkøbslånet er et værktøj, som skal gøre det muligt at opføre almene boliger, hvor grundprisniveauet ellers er så højt, at det ikke ville kunne lade sig gøre. Værktøjet blev lanceret fra Christiansborg sammen med muligheden for at stille krav om 25 pct. almene boliger i nye lokalplaner. I øjeblikket arbejder regeringen dog for at fjerne muligheden for at stille krav om 25 pct. almene boliger i nye lokalplaner.

Udskældt krav om billige boliger bakkes op af to ud af tre danskere

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier