EjendomsWatch

200 boliger i Høje Taastrup foreslås revet ned

KAB på vej med omfattende plan om at rive ned for at bygge nyt.

Foto: Peter Hove Olsen/Polfoto

Etagebebyggelsen Taastrupgaard i Høje Taastrup bliver måske 200 boliglejemål fattigere.

En enig afdelingsbestyrelse bakker ifølge et nyhedsbrev fra boligorganisationen KAB op om en radikal udviklingsplan, som skal erstatte de nedrevne boliger med attraktive familie- og seniorboliger.

"Vi mener, et stort projekt er nødvendigt for at skabe et mere varieret bykvarter. Nu skal vi i arbejdstøjet, så vi kan have et konkret forslag klart, når beboerne skal stemme om det i juni," siger adm. direktør i KAB Jens Elmelund til nyhedsbrevet.

Bygger nye almene boliger andre steder

Taastrupgaard, der blev opført i 1972, har i dag 913 boliger, og borgmester i Høje Taastrup Kommune Michael Ziegler bakker op om en omdannelse.

"Vi i byrådet vil gerne styrke alle dele af Høje-Taastrup, og Taastrupgaard er et af de områder, vi gerne vil gøre endnu mere attraktive. Ideen er at gøre op med at tænke i boligområder og i stedet at tænke i kvarterer, som har deres egen identitet, attraktion og ressourcer," siger Michael Ziegler til nyhedsbrevet.

Som erstatning for de 200 nedrevne boliger skal der opføres nye, almene boliger andre steder i kommunen.

Økonomien i en omdannelse af Taastrupgaard fremgår ikke.

Mere fra EjendomsWatch

Redder Roof Management: "Vi glæder os til at få skibet på ret køl"

Roof Management kan ånde lettet op, efter at branchekollegaerne fra Nectar Invest overtager ejerskabet fra bl.a. direktør Camilla Dalum og Gefion-direktør Thomas Færch. ”Man havde mistet blikket for det basale,” lyder det fra Nectar-ejer i et interview med EjendomsWatch. Ifølge Roof-direktør har flere købere været på banen. (Opdateret)

Innovater vinder udbud af 100 boliger i Kalundborg

På toppen af bakken ved Kalundborg skal der bygges boliger på 9500 kvm grund. Køb er betinget af lokalplan, som ventes på plads inden for et år. Planen er at finde en køber til projektet. Udviklingschef er optimist.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier