EjendomsWatch

200 boliger i Høje Taastrup foreslås revet ned

KAB på vej med omfattende plan om at rive ned for at bygge nyt.

Foto: Peter Hove Olsen/Polfoto

Etagebebyggelsen Taastrupgaard i Høje Taastrup bliver måske 200 boliglejemål fattigere.

En enig afdelingsbestyrelse bakker ifølge et nyhedsbrev fra boligorganisationen KAB op om en radikal udviklingsplan, som skal erstatte de nedrevne boliger med attraktive familie- og seniorboliger.

"Vi mener, et stort projekt er nødvendigt for at skabe et mere varieret bykvarter. Nu skal vi i arbejdstøjet, så vi kan have et konkret forslag klart, når beboerne skal stemme om det i juni," siger adm. direktør i KAB Jens Elmelund til nyhedsbrevet.

Bygger nye almene boliger andre steder

Taastrupgaard, der blev opført i 1972, har i dag 913 boliger, og borgmester i Høje Taastrup Kommune Michael Ziegler bakker op om en omdannelse.

"Vi i byrådet vil gerne styrke alle dele af Høje-Taastrup, og Taastrupgaard er et af de områder, vi gerne vil gøre endnu mere attraktive. Ideen er at gøre op med at tænke i boligområder og i stedet at tænke i kvarterer, som har deres egen identitet, attraktion og ressourcer," siger Michael Ziegler til nyhedsbrevet.

Som erstatning for de 200 nedrevne boliger skal der opføres nye, almene boliger andre steder i kommunen.

Økonomien i en omdannelse af Taastrupgaard fremgår ikke.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier