Ejendomsselskab omdanner gammel materielgård til boligområde

Byråd har besluttet at sælge en tidligere materielgård til boligselskab, som opfører 107 familievenlige lejelejligheder på grunden.
Det er især terrassehuse i tre etager, som Boligselskabet Domea Varde planlægger at opføre på den nyindkøbte grund. | Foto: Grønne & Jessen A/S
Det er især terrassehuse i tre etager, som Boligselskabet Domea Varde planlægger at opføre på den nyindkøbte grund. | Foto: Grønne & Jessen A/S

Byrådet i Varde har besluttet at sælge den tidligere materielgård i byen til Boligselskabet Domea Varde, som opfører almene boliger på grunden. Det skriver Licitationen.

Varde Kommune sælger den 16.889 kvm grund på Lerpøtvej 8 i Varde og ser frem til, at der opføres 107 familievenlige lejelejligheder med to til fire værelser. Prisen for grunden løber op i 29,1 mio. kroner. Det er en forudsætning for salget, at Varde Kommune i lighed med andre almene boligprojekter skal betale 10 pct. af byggeriets anlægssum i grundkapitallån.

"Med salget af materielgården får vi skabt mange, nye attraktive familieboliger i Varde og endnu bedre vilkår for bosætningen. Ud over et nyt, moderne boligområde får vi et meget pænt millionbeløb i kassen, som giver os nye muligheder for at investere i udviklingen af vores kommune. Derfor er jeg rigtig godt tilfreds med salget, som på alle måder kommer Varde Kommune til gavn," siger borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl (V), i en pressemeddelelse.

Den gennemsnitlige boligstørrelse bliverer 90 kvm, og grundens udnyttelsesgrad er 57 pct. Boligselskabet Domea Varde overtager grunden den 1. maj.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også