EjendomsWatch

Ejendomsselskab omdanner gammel materielgård til boligområde

Byråd har besluttet at sælge en tidligere materielgård til boligselskab, som opfører 107 familievenlige lejelejligheder på grunden.

Det er især terrassehuse i tre etager, som Boligselskabet Domea Varde planlægger at opføre på den nyindkøbte grund. | Foto: Grønne & Jessen A/S

Byrådet i Varde har besluttet at sælge den tidligere materielgård i byen til Boligselskabet Domea Varde, som opfører almene boliger på grunden. Det skriver Licitationen.

Varde Kommune sælger den 16.889 kvm grund på Lerpøtvej 8 i Varde og ser frem til, at der opføres 107 familievenlige lejelejligheder med to til fire værelser. Prisen for grunden løber op i 29,1 mio. kroner. Det er en forudsætning for salget, at Varde Kommune i lighed med andre almene boligprojekter skal betale 10 pct. af byggeriets anlægssum i grundkapitallån.

"Med salget af materielgården får vi skabt mange, nye attraktive familieboliger i Varde og endnu bedre vilkår for bosætningen. Ud over et nyt, moderne boligområde får vi et meget pænt millionbeløb i kassen, som giver os nye muligheder for at investere i udviklingen af vores kommune. Derfor er jeg rigtig godt tilfreds med salget, som på alle måder kommer Varde Kommune til gavn," siger borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl (V), i en pressemeddelelse.

Den gennemsnitlige boligstørrelse bliverer 90 kvm, og grundens udnyttelsesgrad er 57 pct. Boligselskabet Domea Varde overtager grunden den 1. maj.

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier