EjendomsWatch

Almen duo vil bygge 109 boliger i Vinge

Ud af tre forslag har politikerne i Frederikssund Kommune peget på løsningen fra de to almene spillere Domea og Rosenvænget, skriver Politiken Byrum.

Visualisering af Vinge-bydelen. Foto: Henning Larsen Arkitekter, Effekt, Moe og Marianne Levinsen

Det almene boligselskab Rosenvænget i Frederikssund og dets administrator Domea.dk skal sammen bygge 109 boliger i det storstilede byudviklingsprojekt Vinge i Frederikssund Kommune, skriver mediet Politiken Byrum.

Der var tre forslag i spil, da kommunens økonomiudvalg onsdag 19. februar pegede på duoens projekt. Det skal stå klar i 2022 og består af 32 boliger i et 8-etagerspunkthus, 67 boliger i 2-5 etager og 10 rækkehuse i 2 etager.

"Jeg havde gerne set det endnu højere – så højt som muligt – måske endda som et vartegn. Det giver den bymæssige fornemmelse, når man ankommer, som er vigtig for Vinge. Men otte etager er også fint med mig," udtaler John Schmidt Andersen (V), borgmester i kommunen, til Politiken Byrum.

Politikerne i Frederikssund kræver i alt 20.000 etagemeter alment byggeri i Vinge, svarende til ca. 220 boliger.

Vinge-projektet har været på tegnebrættet siden omkring 2015 og har i årenes løb haft problemer med bl.a. økonomi og forsinkelser. I 2019 blev der lagt en ny redningsplan for byggeriet. Den havde et skarpt fokus på flere almene boliger, som skulle udgøre mindst 25 pct. af Vinge Centrum.

Byplanlægger forsvarer udskældt Vinge-projekt ved Frederikssund

Almene boliger kan redde vingeskudt byprojekt

Storstilet byprojekt i Frederikssund mister projektchef

Storstilet byudviklingsprojekt i Frederikssund skudt til hjørne – igen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier