EjendomsWatch

Byplanlægger forsvarer udskældt Vinge-projekt ved Frederikssund

Kritikerne af byudviklingsprojektet Vinge i Frederikssund overser, at helt nye byer kræver årevis udvikling, siger byplanlægger Holger Bisgaard, der drager paralleller til Trekroner og Ørestad. Han roser kommunen for projektet, som han afviser er noget prestigeprojekt, skriver Politiken Byrum.

Der er grund til at give Vinge-projektet ved Frederikssund, der efter planen skal rumme 20.000 indbyggere, en chance, mener byplanlægger. Foto: Henning Larsen Architects

Et af Danmarks største byudviklingsprojekter, Vinge ved Frederikssund, har haft en hård fødsel med de budgetoverskridelser, forsinkelser, juridiske tvister og manglende investorinteresse, det er løbet ind i.

Men der er grund til at give projektet en chance, for byudvikling tager årtier, og selve projektet er det intet galt med. Det siger Holger Bisgaard, byudviklingskonsulent og ekstern lektor på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) i et interview med Politiken Byrum torsdag.

"Jeg synes tit, at byudvikling i Danmark møder ekstra kritik, hvis der er tale om større projekter. Men her overser man, at det at bygge nye byer kræver mod og samtidig, at man tager små skridt ad gangen," siger Holger Bisgaard, der mener, at en særlig jantelov har ramt Vinge-projektet, hvilket giver det et dårligt image, som ikke er rimeligt over for dem, der bor der.

Projektet blev i sin tid udtænkt som en del af Fingerplanen for hovedstadsområdet i lighed med Trekroner ved Roskilde, som først de senere år er blevet udviklet, ligesom Ørestad i de første 10 år heller ikke havde solgt nogen grunde og blev udråbt til en fejlinvestering.

Storstilet byprojekt i Frederikssund mister projektchef

Almene boliger og parcelhuse skal redde byprojekt i Frederikssund

Storstilet byudviklingsprojekt i Frederikssund skudt til hjørne – igen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier