EjendomsWatch

København får ny bydel med 2000 boliger

Amager Fælled skal huse 2000 boliger i hovedstadens nye bydel Vejlandskvarteret.

Jagtområde under Christian den 4., henrettelsesplads og losseplads på Amager er nogle af de tidligere aktiviteter, der nu skal blive til en ny bydel i København. "Vejlandskvarteret" bliver navnet, og i den skal 2000 boliger på 219.000 etagemeter opføres – heraf bliver 1500 private udlejningsboliger og 500 almene boliger.

Det skriver Pensiondanmark, der i selskab med By & Havn står bag projektet, i en pressemeddelelse. De næste ti år vil projektselskabet udvikle den nye bydel, som bliver det fjerde og sidste bykvarter i Ørestad.

"Vi har mærket en stor interesse for at bidrage til udviklingen af dette område, og vi kan se, at bæredygtighed og natur vægtes højt. Her bliver der virkelig mulighed for at få afprøvet de bæredygtige tanker og udtryk og vise, at Danmark er helt i front – både når det kommer til arkitektur, men også i forhold til bæredygtige løsninger i samspil med naturen," siger Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn, i meddelelsen.

Arkitektkonkurrencen til området er offentliggjort fredag. Et af kravene er, at samtlige boliger skal bygges i bæredygtighedscertificeret træ, og mere end en tredjedel af kvarterets areal skal reserveres til natur og rekreative områder, fremgår det. Dertil skal både bygninger og kvarter "leve op til de højeste standarder inden for bæredygtigt byggeri," lyder det. 

Et andet krav til projektet er, at biltrafikken i kvarteret skal begrænses mest muligt, og projektselskabet vil have, at der skal plantes arter, som allerede vokser på Amager Fælled, der kan trække fugle og insekter med ind i kvarteret.

"København skal også i fremtiden være en grøn storby, hvor vi har plads til mennesker med en almindelig indkomst. Med Vejlandskvarteret får vi en ny fantastisk, grøn københavnerbydel med 2000 bæredygtige boliger bygget i træ – det første kvarter af sin slags i Danmark i den skala – og dejlige, grønne områder, som binder bydelen sammen med naturen omkring," siger overborgmester Frank Jensen (S) i meddelelsen.

Fem hold har budt ind i masterplanskonkurrencen for Vejlandskvarteret under henholdsvis Aart Architects, Henning Larsen, Sleth, Vandkunsten og Werk, som skal sende forslag ind inden primo november.

Det forventes, at byggeriet af kvarteret kan gå i gang i 2021, når lokalplanen for området er vedtaget. Vinderforslaget forventes at blive offentliggjort i starten af december i år.

Københavns Kommune vil frede tidligere byggeområde på Amager Fælled

By & Havn forudser mangel på boligbyggeretter de næste fire til fem år

Københavnske byggefelter for 1,3 mia. kr. åbnes for nybyggeri

EU-regler kan bremse tre truede naturfredninger i København 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier