EjendomsWatch

Københavnske byggefelter for 1,3 mia. kr. åbnes for nybyggeri

Tirsdag har Folketinget vedtaget at affrede tre grønne naturområder, da der skal bygges boliger og erhverv på dem. Heriblandt på Amager Fælled.

Der kan nu bygges boliger på Amager Fælled. | Foto: PR

Et flertal på Christiansborg har besluttet at affrede tre områder i København. Det blev besluttet tirsdag. Der er tale om Lærkesletten på Amager Fælled, Stejlepladsen ved Fiskerihavnen på Sydhavnstippen og Selinevej på Kalvebod Fælled, skriver TV 2 Lorry.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er tilfreds med beslutningen.

"Det er det, der gør, at vi kan få de boliger, som vi som by har brug for for at følge med det stigende antal af nye borgere. Men det er også nødvendigt for at få den indtjening, der gør, at vi kan betale for den metro, vi i byen holder så meget af," siger Frank Jensen til TV 2 Lorry.

Han uddyber, at affredningen giver byggefelter for 1,3 mia. kr., som skal bruges til finansiering af metrobyggeriet.

På Lærkesletten skal der i fremtiden opføres 2000 boliger. Ved Selinevej er det planen, at der skal opføres 81.000 kvm erhvervsbyggeri, og på Stejlepladsen skal der opføres 550 boliger, fremgår det.

Kun Enhedslisten og Alternativet stemte imod forslaget, skriver TV 2 Lorry.

Beslutningen træder i kraft 1. april.

EU-regler kan bremse tre truede naturfredninger i København

Stolt borgmester: Vores visioner er lige så store som kravene er grønne

Byggeri på fredet areal klemmer fiskerihavn med stor kulturværdi 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier