EjendomsWatch

Københavns Kommune vil frede tidligere byggeområde på Amager Fælled

Et flertal på Københavns Rådhus har besluttet at ingangsætte en fredningssag for at frede den tidligere byggegrund på Strandengen.

Foto: PR.

Partierne bag Københavns Kommunes budgetaftale for 2019 har besluttet at igangsætte en fredningssag for at frede byggegrunden Ørestad Fælled Kvarter, også kaldet "Strandengen", på Amager Fælled.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Det sker, efter lovgrundlaget for bebyggelse på Ørestad Fælled, Selinevej og Stejlepladsen er trådt i kraft pr. 1. april 2019, hvilket betyder, at det nu er muligt at frede den oprindelige byggegrund på Strandengen ved Sundby Station.

Forslaget, der vil blive forberedt af Københavns Kommunes Økonomiforvaltning, ventes klar inden sommerferien, hvorefter Fredningsnævnet skal behandle ansøgningen.

Bag budgetaftalen for 2019 står Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Københavns Kommune indgår aftale om byggeri på Amager Fælled

Amager Fælleds skæbne afgøres først efter kommunalvalget

Københavnske byggefelter for 1,3 mia. kr. åbnes for nybyggeri

EU-regler kan bremse tre truede naturfredninger i København 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier