EjendomsWatch

Teknikrådmand vil placere ansvar for boligforenings lovbrud

Brabrand Boligfornening har gennemført bygge- og renoveringsprojekter uden lovpligtige godkendelser, viser undersøgelse. Nu vil teknikrådmand placere et ansvar, men boligforeningen er ikke alene om fejlen, siger formand til JP Aarhus.

Bünyamin Simsek (V), teknikrådmand i Aarhus Kommune. | Foto: Ritzau Scanpix/Casper Dalhoff.

Brabrand Boligforening har i en række tilfælde påbegyndt bygge- og renoveringsprojekter uden grønt lys fra kommunen via en såkaldt Skema B-godkendelse, viser et udkast til en igangsat advokatundersøgelse, som JP Aarhus har fået adgang til.

Nu skal der placeres et ansvar, siger teknikrådmand Bünyamin Simsek (V) til avisen.

"Den nuværende undersøgelse forklarer problemstillingen, lovgivningen bag, og hvad der burde være foretaget fra boligforeningens side. Den placerer ikke et ansvar, men det vil jeg bede advokaterne om at gøre. Jeg har stærke indikationer af, hvor ansvaret ligger, men det skal undersøges, så vi kan placere ansvaret entydigt," siger Bünyamin Simsek, som ikke afviser at igangsætte en ny og bredere undersøgelse af Brabrand Boligforening, til JP Aarhus.

Undersøgelsen blev sat i gang, efter Aarhus Kommunes tilsynsmyndighed i december 2018 fandt ud af, at boligforeningen renoverede en blok i Toveshøj uden en lovpligtig godkendelse fra kommunen. Byggeriet anslås at koste ca. 107 mio. kr. I dag er renoveringen, hvoraf omkring 60 pct. er gennemført, sat på pause.

"Det er sket med tilsynets, altså kommunens, stiltiende accept. Brabrand Boligforening, Landsbyggefonden og kommunen har brugt en smidig procedure, som ikke har været korrekt," siger Keld Albrechtsen, bogforeningens formand, der erkender over for JP Aarhus, at Brabrand Boligforening har et ansvar, men ikke alene.

Der mangler et trecifret millionbeløb til fornyelsen af Aarhus-ghetto

Der er rift om nye Gellerup-lejligheder

Boligforening klar til at rive blokke ned i Gellerup

50.000 kroner for at flytte: Boligafdeling vil have bestemte beboere ud 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Lokal udviklers køb af Svendborg-ejendom optræder på dagens liste. Oversigten over de i alt to handler bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier