EjendomsWatch

Der mangler et trecifret millionbeløb til fornyelsen af Aarhus-ghetto

Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening er kommet i pengenød og vil gå til Landsbyggefonden, skriver JP Aarhus.

Fornyelsen af bl.a. Gellerupparken er i pengenød. Foto: Visualisering/We Architecture og Jaja Architects.

Forhandlingerne om boligområderne Gellerup og Toveshøjs fremtid var allerede gået i hårdknude, men nu melder endnu et problem sig. Efter måneders armlægning mellem Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening om forvandlingsplanerne for området, mangler der nu også et trecifret millionbeløb i kassen.

Det skriver JP Aarhus.

Landsbyggefonden, der er stiftet af boligforeningerne for at støtte det almene byggeri, meddelte for en uge siden, at man ikke har tænkt sig at åbne så meget for pengekassen, som parterne havde forventet, oplyser Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening, og borgmester Jacob Bundsgaard (S) til avisen.

"Sagen har ændret sig væsentligt og desværre ikke til gunst for parterne. Det var en overraskende melding fra Landsbyggefonden, og det kan skyldes, at kassen er ved at være tom," siger Keld Albrechtsen til JP Aarhus.

Landsbyggefonden, der hidtil har støttet renoveringer i Gellerupparken og Toveshøj med 600 mio. kr., har afsat omkring 1,2 mia. kr. til omdannelsen af området. Det er dog ikke tilstrækkeligt til at realisere hverken Aarhus Kommunes eller Brabrand Boligforenings plan, der adskiller sig fra hinanden især på antallet af nedrivninger.

Keld Albrechtsens umiddelbare vurdering er, at der mangler 300 mio. kr. for at kunne realisere boligforeningens plan, som indebærer flere renoveringer og færre nedrivninger sammenlignet med kommunens. For at realisere kommunens plan, der betyder nedrivning af ca. ni boligblokke og salg af én, estimerer borgmesteren, at der mangler der 170 mio. kr., skriver JP Aarhus.

Lovforslag skal gøre det nemmere at opføre almene boliger sammen med private

Hærværk for over 700.000 kr. rammer nybyggeri i udsat boligområde

Analyse: Stor interesse for at bo i omdannede ghettoområder

Salg af almene boligblokke skal forvandle ghettoområde til attraktiv bydel

Der er rift om nye Gellerup-lejligheder

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier