Formænd for boligforeninger: Ghettoplanen risikerer at koste 3.700 boliger

Følger regeringen planen og åbner op for nedrivningen af boliger ghettoerne, så vil det skabe en mangel på betalelige boliger i den anden ende, lyder det i et opråb torsdag fra tre formænd.
Foto: Ritzau Scanpix/Jacob Ehrbahn
Foto: Ritzau Scanpix/Jacob Ehrbahn

I en kronik i Politiken torsdag forsøger tre boligforeningsformænd at råbe politikerne op. De tre skribenter er Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B, Bjørn Petersen, formand for Boligselskabet AKB og John Sørensen, formand for København og Samvirkende boligselskaber.

Regeringen har i ghettoudspillet foreslået, at hvis et område er på ghettolisten fire år i træk, skal der laves en plan for at afvikle 60 pct. af boligerne. Det betyder, at kun 40 pct. af de almene familieboliger må stå tilbage. Resten skal enten rives ned, sælges eller laves om til eksempelvis ældreboliger, lyder det fra de tre.

Hvis alle ni områder i København, som er på regeringens nye ghettoliste, skal underlægges de regler, da risikerer man, at der fjernes næsten 3.700 almene boliger i Københavns Kommune, skriver de og på peger, at der allerede er boligmangel i storstil i hovedstadens boligmarked:

"For hvad gør vi, hvis der pludselig forsvinder 3.700 almene betalelige boliger i København, som skrækscenariet i en prognose fra Københavns Kommune viser? Hvad vil der ske med det i forvejen overophedede københavnske boligmarked, hvor millioner på kontoen er en forudsætning for at købe en lejlighed i dag? Hvor skal de mere end 10.000 mennesker bo, når deres boliger forsvinder? Hvis 3.700 almene boliger forsvinder, eskalerer uligheden i København. Boligmarkedet er i forvejen gloende, og det bliver sværere og sværere for almindelige mennesker med almindelige indkomster at få et sted at bo," skriver de tre og tilføjer, at hvis 3.700 boliger "pludselig" forsvinder, vil det kunne mærkes direkte på køen til at få en bolig, som i forvejen er lange.

Medie: Regeringen overdriver regning fra udsatte boligområder

KAB: Ghettoplan kan ramme boligrenoveringer til 3,5 milliarder

Minister: Fair at ghettoer får penge fra lejeres pengekasse

Dansk Byggeri: Milliarder til ghettoer skal ikke komme fra Landsbyggefonden

KAB-direktør langer ud mod ghettoliste

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også