EjendomsWatch

Minister: Fair at ghettoer får penge fra lejeres pengekasse

Nyt ghettoudspil dræner fond, der er lejernes pengekasse til renovering, som de sparer op til over huslejen.

Foto: /ritzau/Rune Pedersen

Regeringen regner ikke med et stort forlig, men gennemfører tingene i sit nye ghettoudspil i samarbejde med de partier, der vil være med.

Det siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), som er chefforhandler på vegne af regeringen. Han har inviteret Folketingets partier til et sættemøde fredag, hvor parterne ser hinanden an.

Han mener, at det er helt fair, at 12 mia. kr. tages fra Landsbyggefonden, som bruges til at renovere lejeres boliger over hele landet.

"Jeg synes, det er en fair fordeling, for vi står i Danmark med det problem, at vi har nogle ghettoområder. Vi skal sørge for, at Danmark ikke får de samme boligpolitiske problemer, som vi har set i Paris, Bruxelles og flere svenske byer," siger han.

12 mia. kr. afsættes i perioden 2019 til 2026 til at renovere og nedrive i de udsatte boligområder. Det er penge, som borgere i almene boliger har sparet op til over huslejen med henblik på renovering.

Økonomi- og indenrigsministeren mener, at det er afgørende, at der bliver sat ind nu.

"Det her er et helt afgørende tidspunkt i dansk politik, hvor vi enten træffer beslutning om, at vi ikke skal have ghettoer, eller også gør vi det modsatte," siger han.

Dansk Folkeparti hæfter sig ved det store beløb, men vil ikke udelukke noget endnu, inden forhandlingerne for alvor er gået i gang.

"Regeringen har spillet ud med at tage 12 mia. kr. Det har vi ikke sagt ja til, men vi har heller ikke sagt nej til det."

"12 mia. kr. er rigtig mange penge, ligegyldigt hvor de kommer fra. Nu skal vi se, hvad det koster, hvad de skal bruges til, og hvad konsekvenserne er," siger finansordfører Rene Christensen (DF)

Dansk Byggeri: Milliarder til ghettoer skal ikke komme fra Landsbyggefonden

Boligområde i Høje Taastrup får 96 nye almene boliger

Pensionskasse investerer 350 mio. kr. i Aarhus-bydelen Gellerup 

Borgmestre: Ghetto-udspil skal mere end rive bygninger ned 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier