Minister: Fair at ghettoer får penge fra lejeres pengekasse

Nyt ghettoudspil dræner fond, der er lejernes pengekasse til renovering, som de sparer op til over huslejen.
Foto: /ritzau/Rune Pedersen
Foto: /ritzau/Rune Pedersen
AF RITZAU

Regeringen regner ikke med et stort forlig, men gennemfører tingene i sit nye ghettoudspil i samarbejde med de partier, der vil være med.

Det siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), som er chefforhandler på vegne af regeringen. Han har inviteret Folketingets partier til et sættemøde fredag, hvor parterne ser hinanden an.

Han mener, at det er helt fair, at 12 mia. kr. tages fra Landsbyggefonden, som bruges til at renovere lejeres boliger over hele landet.

"Jeg synes, det er en fair fordeling, for vi står i Danmark med det problem, at vi har nogle ghettoområder. Vi skal sørge for, at Danmark ikke får de samme boligpolitiske problemer, som vi har set i Paris, Bruxelles og flere svenske byer," siger han.

12 mia. kr. afsættes i perioden 2019 til 2026 til at renovere og nedrive i de udsatte boligområder. Det er penge, som borgere i almene boliger har sparet op til over huslejen med henblik på renovering.

Økonomi- og indenrigsministeren mener, at det er afgørende, at der bliver sat ind nu.

"Det her er et helt afgørende tidspunkt i dansk politik, hvor vi enten træffer beslutning om, at vi ikke skal have ghettoer, eller også gør vi det modsatte," siger han.

Dansk Folkeparti hæfter sig ved det store beløb, men vil ikke udelukke noget endnu, inden forhandlingerne for alvor er gået i gang.

"Regeringen har spillet ud med at tage 12 mia. kr. Det har vi ikke sagt ja til, men vi har heller ikke sagt nej til det."

"12 mia. kr. er rigtig mange penge, ligegyldigt hvor de kommer fra. Nu skal vi se, hvad det koster, hvad de skal bruges til, og hvad konsekvenserne er," siger finansordfører Rene Christensen (DF)

Dansk Byggeri: Milliarder til ghettoer skal ikke komme fra Landsbyggefonden

Boligområde i Høje Taastrup får 96 nye almene boliger

Pensionskasse investerer 350 mio. kr. i Aarhus-bydelen Gellerup 

Borgmestre: Ghetto-udspil skal mere end rive bygninger ned 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også