EjendomsWatch

FSB har fundet entreprenør til nybyggeri af 131 almene boliger

Ungdomsboliger nær DR Byen skal opføres af Rødovre-entreprenør.

Foto: PR-visualisering

Boligselskabet FSB i København igangsætter nu opførelsen af 131 almene boliger fordelt med 125 ungdomsboliger og seks familieboliger tæt ved DR Byen på Amager, oplyser FSB.

FSB bygger ungdomsboliger på Amager 

"Projektet er blevet til i samarbejde med By & Havn, Tetris, NREP og med støtte fra Københavns Kommune," skriver FSB i meddelelsen, der ikke rummer projektsum eller budget.

Efter en udbudsproces er opgaven med at realisere byggeriet med navnet Artillerihuset tildelt Rødovre-entreprenørfirmaet Dyrlund Sørensen, der som underrådgivere har tilknyttet arkitektfirmaet Mangor & Nagel og ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen med hjemsted i Horsens.

Fællesskabet i huset er vægtet højt, da fordelingsgangen får opholds- og studienicher. Hver etage har gennemsnitlig 13 boliger, der deles om et fælleskøkken. På husets ottende sal indrettes en tagterrasse med udsigt over København.

De 125 ungdomsboliger får et bruttoareal på 37 kvm, mens de seks to-rums familieboliger bliver på 54 kvm, fremgår det.

"Det forventede huslejeniveau bliver på 3300-5350 kr. Byggeriet er sat til at starte i andet halvår af 2018, og det forventes, at de nye beboere kan flytte ind i 2020," skriver FSB om projektet, der som grundlag har haft Henning Larsen Architects til at udarbejde lokalplanen for området og udfærdige skitseforslag. Dette har indgået i udbudsmaterialet, og det vindende team har lagt sig meget loyalt op ad det, fremgår det.

NREP er parat til at bruge milliarder i Tingbjerg i København

På Grønttorvet er der plads til en dårlig businesscase

Boligadministrator mister 5300 lejemål efter bittert opgør

 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier