EjendomsWatch

FSB har fundet entreprenør til nybyggeri af 131 almene boliger

Ungdomsboliger nær DR Byen skal opføres af Rødovre-entreprenør.

Foto: PR-visualisering

Boligselskabet FSB i København igangsætter nu opførelsen af 131 almene boliger fordelt med 125 ungdomsboliger og seks familieboliger tæt ved DR Byen på Amager, oplyser FSB.

FSB bygger ungdomsboliger på Amager

"Projektet er blevet til i samarbejde med By & Havn, Tetris, NREP og med støtte fra Københavns Kommune," skriver FSB i meddelelsen, der ikke rummer projektsum eller budget.

Efter en udbudsproces er opgaven med at realisere byggeriet med navnet Artillerihuset tildelt Rødovre-entreprenørfirmaet Dyrlund Sørensen, der som underrådgivere har tilknyttet arkitektfirmaet Mangor & Nagel og ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen med hjemsted i Horsens.

Fællesskabet i huset er vægtet højt, da fordelingsgangen får opholds- og studienicher. Hver etage har gennemsnitlig 13 boliger, der deles om et fælleskøkken. På husets ottende sal indrettes en tagterrasse med udsigt over København.

De 125 ungdomsboliger får et bruttoareal på 37 kvm, mens de seks to-rums familieboliger bliver på 54 kvm, fremgår det.

"Det forventede huslejeniveau bliver på 3300-5350 kr. Byggeriet er sat til at starte i andet halvår af 2018, og det forventes, at de nye beboere kan flytte ind i 2020," skriver FSB om projektet, der som grundlag har haft Henning Larsen Architects til at udarbejde lokalplanen for området og udfærdige skitseforslag. Dette har indgået i udbudsmaterialet, og det vindende team har lagt sig meget loyalt op ad det, fremgår det.

NREP er parat til at bruge milliarder i Tingbjerg i København

På Grønttorvet er der plads til en dårlig businesscase

Boligadministrator mister 5300 lejemål efter bittert opgør

 

Forsiden lige nu

ATP Ejendomme opruster til at håndtere rekordstor portefølje

Pensionsfonden har tilpasset sin danske ejendomsstrategi til markedet og kigger især på ét område på en ny måde til at udnytte sine kompetencer. Det fortæller ATP Ejendommes topchef og den nyansatte vicedirektør Martin Vang Hansen i et dobbeltinterview med EjendomsWatch. Fonden runder snart en milepæl.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer her en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, der blandt andet bød på et milliardsalg af Freja Ejendommes portefølje af city-ejendomme.

Enegang eller ægteskab deler den almene boligsektor

Fra nytår overlader den københavnske boligforening 3B sin administration til KAB. Hos både AAB og Boligkontoret Danmark (BDK) er man dog spændt på, om det vil sænke omkostningerne at indgå i KAB-familien. Mens flere aktører i den almene boligsektor går efter størrelse, vælger BDK en helt anden vej, siger den adm. direktør til EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier