Klumme: København har ikke brug for usikkerhed om byens kurs

Det er Københavns fremtid det gælder, og det sidste byen har brug for er usikkerhed, lyder det fra direktør Tony Christrup i denne klumme efter den seneste budgetaftale for næste år.
Foto: PR / AG Gruppen
Foto: PR / AG Gruppen
Af Tony Christrup, direktør i AG Gruppen og medlem af Københavns Erhvervsråd

De politiske bølger går højt på Københavns Rådhus i disse dage. Et stort drama har udspillet sig om byens budget til næste år. Et drama der er endt med, at et stort flertal bestående af både blå og røde partier – men udenom Socialdemokratiet og SF – har fundet sammen om et grønt budget, der også indeholder en lille skattelettelse.

Selvom budgettet nu er landet, er der grund til at slå fast, at det sidste byen har brug for er dramaer og usikkerhed om byens kurs. Vores generation står med byens skæbne i vores hænder, og det er nu, det bliver besluttet, hvilken slags by vi efterlader til vores børn og børnebørn.

Bliver det en grøn og klimasikret by med plads til alle, eller bliver det en by som sender den almindelige borger ud i et trælst pendlerliv med boliger langt væk fra deres jobs og uddannelse?

Lad os stå sammen på tværs om den kommende kommuneplan.

Lynetteholmen, havnetunnelen og metroudbygningen på Amager står helt centralt. Gennemføres de tre megaprojekter bliver der plads til boliger, som kan betales af københavnerne, den miljørigtige og bekvemme kollektive transport styrkes, og den tunge vejtrafik ledes udenom de store boligområder og byens centrum.

Der er skabt nogen usikkerhed om projekterne, og det er på flere måder både kommunens og statens skyld. Borgerinddragelsen om projekterne er først lige gået i gang, og det er temmelig sent. Det er vigtigt for os alle, at miljøvurderinger af Lynetteholmen fortsat har et stærkt fokus hos beslutningstagerne. Derfor er det afgørende, at alle fremtidige processer bliver tilrettelagt i respekt for alle og ikke mindst vores by København.

Meningsfuld borgerinddragelse, eksterne miljøvurderinger og politisk udsyn og stabilitet på byens rådhus er afgørende for at betrygge os alle i, at København også om 20 år er en af verdens førende byer med plads og rum til alle.

Al respekt for det nye budgetflertal på rådhuset. Men det er ingen hemmelighed, at uenigheden om udviklingsprojekterne adskiller forligspartierne markant. Enhedslisten er imod projekterne, de borgerlige partier er for.

Derfor herfra en opfordring til, at partierne bag de store projekter offentligt bekræfter hinanden i, at projekterne kører videre med de helt nødvendige tilpasninger, der er nævnt ovenfor. Der er ikke tid til hverken at tøve eller ryste på hånden.

Klumme: Vi må ikke sætte en prop i København

Klumme: Lad os få digitalisering ned på jorden og ind i bygningerne

Klumme: Regeringen bør spille med åbne kort – både om planlov og boligpolitik

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også