EjendomsWatch

Klumme: Ejendomsinvestorer har gavn af et scenarie med stagflation

Højere risiko for stagflation – stagnation og inflation på samme tid – har betydning for allokeringen af aktiver. Investorer bør overveje alternative aktivklasser som ejendomme, råvarerelaterede aktier, defensive aktier og måske guld, lyder det fra investeringsdirektør i denne klumme.

Ejendomsinvestorer kommer til at få gavn af et stagflationsmiljø, lyder det fra David Bakkegaard Karsbøl. | Foto: PR

Stagflation er udtryk for en situation, hvor samfundet er udsat for både inflation og stagnation eller ligefrem recession. Markedet er i stigende grad ved at vænne sig til et sådant scenario, og det er ikke vanskeligt at forstå, hvorfor dette er tilfældet.

I midten af april fik vi skyhøje inflationstal fra de europæiske lande, der under et for Eurozonens vedkommende nu oplever en gennemsnitlig forbrugerprisstigning på 7,5% i forhold til året før. En god del af disse stigninger kan forklares ved meget høje energipriser som følge af krigen i Ukraine samt den fortsat meget ekspansive pengepolitik.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier