EjendomsWatch

Klumme: Højere inflation gør udlejningsejendomme til vindere

Over de kommende år kommer vi til at opleve en noget højere inflation, end vi har været vant til efter finanskrisen, spår investeringsdirektør i denne klumme. Det kan have stor betydning for afkastet i forskellige aktivklasser som aktier, obligationer, ejendomme og alternativer.

"Den nuværende negative rente på -0,65 pct. og en inflation på eksempelvis 3 pct. vil over en tiårig periode medføre, at bankindskud vil miste 31 pct. af deres købekraft," påpeger David Bakkegaard Karsbøl. | Foto: PR

Efter finanskrisen har vi i Danmark såvel som i resten af den udviklede verden oplevet meget lav inflation. For Danmarks vedkommende har inflationen været cirka 1 pct. om året fra finanskrisen kulminerede i 2009 til coronakrisens begyndelse.

I kølvandet på coronakrisen har vi generelt set markant højere inflation grundet en kombination af ekstremt ekspansiv/lempelig pengepolitik fra alverdens centralbanker samt en overraskende kombination af meget stærk efterspørgsel (privatforbrug) og større forstyrrelser af globale forsyningskæder. Det har mindsket udbuddet af alt fra biler til mikrochips og energiintensive produkter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier