EjendomsWatch

Klumme: Højere inflation gør udlejningsejendomme til vindere

Over de kommende år kommer vi til at opleve en noget højere inflation, end vi har været vant til efter finanskrisen, spår investeringsdirektør i denne klumme. Det kan have stor betydning for afkastet i forskellige aktivklasser som aktier, obligationer, ejendomme og alternativer.

"Den nuværende negative rente på -0,65 pct. og en inflation på eksempelvis 3 pct. vil over en tiårig periode medføre, at bankindskud vil miste 31 pct. af deres købekraft," påpeger David Bakkegaard Karsbøl. | Foto: PR

Efter finanskrisen har vi i Danmark såvel som i resten af den udviklede verden oplevet meget lav inflation. For Danmarks vedkommende har inflationen været cirka 1 pct. om året fra finanskrisen kulminerede i 2009 til coronakrisens begyndelse.

I kølvandet på coronakrisen har vi generelt set markant højere inflation grundet en kombination af ekstremt ekspansiv/lempelig pengepolitik fra alverdens centralbanker samt en overraskende kombination af meget stærk efterspørgsel (privatforbrug) og større forstyrrelser af globale forsyningskæder. Det har mindsket udbuddet af alt fra biler til mikrochips og energiintensive produkter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier