EjendomsWatch

Klumme: Lang sagsbehandlingstid koster millioner i København

En årlig udgift på over 100 mio. kr. som følge af langsommelig byggesagsbehandling i København er ikke rimeligt, mener Venstre-borgmester i denne klumme. Hun lover "massiv indsats" for at rette op.

Foto: Jens Dresling

Københavns Kommune er desværre helt alment kendt i byggebranchen for de alenlange sagsbehandlingstider, og det koster både besvær, tid og penge for virksomhederne i byen.

En ny analyse fra Ejendomdanmark viser, at byggesagsbehandlingstider i København koster mere end 100 mio. kr. årligt. I København havde man i 2020 en gennemsnitlig sagsbehandlingstid, der lå 65 dage over gennemsnittet for alle kommuner i landet. Ejendomdanmark har estimeret, at det svarer til, at ejendomsvirksomhederne i København var pålagt en ekstraregning på ca. 107 mio. kr. hvert eneste år.

Og det er jo ikke fordi, der ikke er tilført ressourcer til området. Gennem en årrække er der afsat mange mio. kr. til nedbringelse af sagsbehandlingstiderne - alene i 2020 og 2021 er der afsat mere end 30 mio. kr. direkte til styrket byggesagsbehandling. Men lige meget har det hjulpet, og gang på gang sendes aben videre til erhvervslivet. Det virker mest af alt som om, vi konstant hælder penge ned i et stort sort hul, der aldrig fyldes helt op. Og vi må konstatere, at med Enhedslisten på borgmestertaburetten i teknik- og miljøforvaltningen bliver opgaven ikke løftet.

Enhedslisten har ikke præsenteret nogle overbevisende bud på at komme problemerne til livs. Vi står på den ene side med en byggebranche i vækst og på den anden side med et kommunalt og administrativt apparat, der til stadighed spænder ben for branchen og yderligere vækst.

I Venstre er vi optaget af fremtidens arbejdspladser – fra stor grøn entreprenør til lille håndværker og butiksdrivende. For det er lige præcis de virksomheder – store som små – der har skabt grundlaget for byens fremgang i form af arbejdspladser, handel, turisme og ikke mindst en levende by fyldt med spændende tilbud. Vi skal passe på vores erhvervsliv og sikre gode og forudsigelige rammevilkår – herunder service for virksomhederne.

Derfor skal der sættes massivt ind for at løfte opgaven, så vi kan udvikle det byrum vi ønsker og bygge de boliger vi har behov for i København.

Klumme: Boligpriser presses i vejret af pensionskasser og udenlandske opkøbere

Klumme: København har brug for flere friplejehjem 

Mere fra EjendomsWatch

Fratrådt direktør modtager penge fra ombrust ejendomsfond resten af sit liv

FINGRENE I FONDSMIDLER: Advokat er sikret livsvarige udbetalinger på over 200.000 kr. årligt fra Drost Fonden, hvor han er tidligere direktør og formand. ”Et latterligt lille beløb i forhold til mit arbejde,” siger han. Erhvervsstyrelsen har bedt om en redegørelse fra fonden, der over for EjendomsWatch kalder det en ”almindelig” pensionsaftale.

Proptech oplever butikker tøve over for nye digitale løsninger

Detailbranchen bør få øjnene op for nye tech-løsninger, der kan højne serviceniveauet og øge salget i de fysiske butikker. Sådan lyder det fra Mette Hjerrild Holm, der står i spidsen for et projekt i Lyngby, der de seneste par år har forsøgt at knytte bånd mellem traditionsbundne detailbutikker og unge tech-startups.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier