EjendomsWatch

Klumme: København har brug for flere friplejehjem

Der er plads til langt flere end de tre friplejehjem, der findes i København i dag, siger byens beskæftigelses- og integrationsborgmester i denne klumme, der er en reaktion på artikelserien Ældreboom og Afkastjagt.

"Venstre i København vil gerne i dialog for at sikre, at det politiske niveau kan gøre vores for at komme de investorer, der kunne tænkes at kigge på København, i møde," siger byens beskæftigelses- og integrationsborgmester. | Foto: Jens Dresling

EjendomsWatch har i de seneste dage beskrevet, hvordan flere pensionsselskaber planlægger at investere i såkaldte friplejehjem. Det er absolut glædeligt – for dem har vi brug for i København.

Venstre i København vil gerne i dialog for at sikre, at det politiske niveau kan gøre vores for at komme de investorer, der kunne tænkes at kigge på København, i møde.

København råder i dag kun over tre friplejehjem, og vi har plads til mange flere. Ikke mindst fordi vi kan se, at folk er rigtig glade for dem.

I de kommende år bliver vi langt flere ældre københavnere – og skal ifølge prognoserne bygge op mod 30 nye plejehjem frem mod 2035. Her vil en hjælpende hånd i form af pensionsselskaber, der bygger og måske også friplejehjem, være stærkt velkommen.

Vi ved, at de ældre er glade for friplejehjemmene og gerne vil bo der – og for kommunen ligger der et stort potentiale i på denne måde at mobilisere civilsamfundet.

Derfor skal vi som kommune understøtte friplejehjemmene ved at informere om mulighederne og indgå i seriøs dialog om mulige grunde, ikke mindst i byudviklingsområderne.

Kommuner møder kritik: Mangel på transparens skader investeringsmuligheder

NREP vil med på ældrebølgen: Vil bygge 10-15 plejehjem i de kommende år

Pensionsselskab leger med tanker om at sælge hjemmehjælp og omsorg

Pensionsselskaber planlægger stribevis af investeringer i plejehjem 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 18 i ejendomsbranchen

Landets største ejendomsinvestorer forfølger åbenlyst hver deres investeringsstrategi. Læs EjendomsWatchs tilbageblik, der nu udkommer ugentligt – hver fredag.

Investeringschef skifter Pears ud med Nrep

Nrep bliver Sofie Vett Raaschous nye arbejdsgiver, efter at hun har sagt farvel til Pears Globals danske afdeling, hvor hun de seneste tre år har været investeringschef. Til EjendomsWatch fortæller hun mere om sin kommende opgave hos Nrep, som hun "anser for at være absolut markedsledende."

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier