EjendomsWatch

Mette Frederiksen: "Vi kan godt danne en bred regering"

Kongelig undersøger Mette Frederiksen forhandler videre med syv partier, efter at Enhedslisten, Alternativet og Nye Borgerlige er siet fra.

Kongelig undersøger Mette Frederiksen møder pressen onsdag i forbindelse med regeringsforhandlinger i Statsministeriet. | Foto: Ida Odgaard / Ritzau Scanpix

Fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) siger på doorstep, at regeringsforhandlingerne fortsætter med Venstre, Moderaterne, SF, Liberal Alliance, De Konservative, De Radikale og Dansk Folkeparti.

Hun tror desuden på en bred regering.

Socialdemokratiet gik til valg på at danne en regering hen over den politiske midte med både røde og blå partier.

”Vi kan godt danne en bred regering i Danmark. Det kræver, at vi kan blive enige om det politiske indhold. Målet er ikke kun at samles om det allermest fundamentale, men også en ambitiøs og balanceret udvikling af vores samfund.”

”Der er fra en række partier et oprigtigt ønske om at samarbejde på en ny og tættere måde,” siger Frederiksen.

Tidligere onsdag var Enhedslisten til forhandlinger hos Frederiksen i Statsministeriet, hvor de fleste møder med den kongelige undersøger efter folketingsvalget 1. november finder sted.

Efterfølgende meddelte Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, at det tidligere støtteparti til S-regeringen var ude af forhandlingerne.

Kort tid efter meldte Alternativet det samme ud. Allerede efter de første forhandlinger for små tre uger siden meddelte Danmarksdemokraterne, at de var ude.

Meldingen fra Mette Frederiksen kommer efter Venstres landsmøde i weekenden. Her slog formand Jakob Ellemann-Jensen (V) fast, at Venstre vil afsøge muligheden for at indgå i en regering hen over midten med Socialdemokratiet. Venstre har længe ellers pure afvist tanken.

Ellemann-Jensen har også tidligere udtalt, at han ikke ”stoler” på Frederiksen. Men det vil Mette Frederiksen ikke holde ham op på.

”Jeg har været på Christiansborg i 21 år, og der er sagt meget gennem tiden.”

”Der er ikke noget, der er sagt fra nogle kolleger, som jeg tager med ind i forhandlingslokalet.”

”Jeg forhandler på et nyt stykke papir. Det er vores fælles opgave at se, om vi kan finde kompromisser,” siger hun onsdag.

Allerede onsdag klokken 14.30 kommer Venstre til videre forhandlinger hos Frederiksen, oplyser hun.

Enhedslisten ude af regeringsforhandlinger: Mette F. har forandret sig

Pape kan ligesom Ellemann ikke se et blåt projekt for sig

Statsminister varsler langstrakte forhandlinger om ny regering

Politisk flertal bag lagerskatten er væk: ”Glædelig nyhed for branchen”

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier