EjendomsWatch

Pape kan ligesom Ellemann ikke se et blåt projekt for sig

Søren Pape Poulsen vil søge konservativ indflydelse efter lussing til blå blok, siger han fra Marienborg.

"Det vi må gøre, er at bruge vores mandater, hvor vi kan," siger Søren Pape, formand for De Konservative, da han tirsdag var til møde på statsministerens embedsbolig, Marienborg. | Foto: Ida Marie Odgaard

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er enig med Jakob Ellemann-Jensen (V) i, at der ikke er et decideret fælles borgerligt projekt i blå blok i øjeblikket.

De siger han inden tirsdagens møde med Folketingets partier i statsministerens embedsbolig, Marienborg.

”Jeg har jo aldrig budt ind på det der fælles borgerlige projekt. Jeg har altid sagt, at vi har en borgerlig fællesmængde. Både hvad angår det frie valg, den økonomiske politik, sundhed, ældre,” siger han.

”Der synes jeg, at vi har mange lighedspunkter og der er meget, vi kan blive enige om. Det er ikke så afgørende, om vi har et fælles projekt.”

I weekenden på Venstres landsmøde sagde Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, at Venstre skal ”stå i egen ret”, og at der ikke er ”ét samlet borgerligt projekt blandt de blå partier”.

Samtidig gjorde han det klart, at Venstre vil afsøge muligheden for at indgå i en regering hen over midten af dansk politik med Socialdemokratiet. Det havde Venstre-formanden ellers kategorisk afvist at gøre inden folketingsvalget.

De blå partier har ellers i løbet af valgkampen forsøgt at vise sammenhold ved at lave flere fælles pressemøder og kaldt sig ”den blå familie”.

Mandag sagde Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, at Ellemann-Jensen med meldingen på landsmødet er i gang med at ”aflive blå blok”.

Om det siger Søren Pape Poulsen:

”Jeg er jo ikke så bombastisk. Jeg har det sådan, at lige nu er vi bare langt væk fra et flertal i den borgerlige lejr,” siger den konservative formand.

Han tilføjer, at han vil forsøge at søge indflydelse i de regeringsforhandlinger, som er i gang i øjeblikket.

”Jeg synes, at det vi må gøre, er at bruge vores mandater, hvor vi kan, og så få mest mulig indflydelse for det, som vælgerne har givet os,” siger han.

”Det er det, jeg har tænkt mig at gøre. Og så må vi se i hvilken konstellation, det må gøres.”

Statsminister varsler langstrakte forhandlinger om ny regering

Løkke om stillestående forhandlinger: Alle afventer Venstre

Ingen ny regering foreløbig

Enhedslisten vil vælte Mette Frederiksen hvis hun går i regering med Moderaterne

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier