EjendomsWatch

Radikale om regeringens huslejeforslag: Det er valgflæsk

Socialdemokratiet vil lægge et midlertidigt loft over, hvor meget private udlejere må lade huslejerne stige.

Christian Rabjerg Madsen, overtog posten som indenrigs- og boligminister 1. juni. Han overtog fra Kaare Dybvad, som blev ny udlændinge- og integrationsminister. | Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

De Radikale kalder Socialdemokratiets forslag om at lægge et midlertidigt loft på huslejestigninger for valgflæsk.

Susan Kronborg, der er radikal boligordfører, er torsdag til forhandlinger hos indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S).

”Det er meget sympatisk, at man ønsker at hjælpe. Men vi synes ikke, at det skal være valgflæsk, eller at udlejerne skal betale for, at Socialdemokratiet på den måde kommer med valgløfter,” siger hun.

”Vi vil ikke være med til, at skatteyderne betaler for socialdemokratisk valgflæsk.”

Regeringen foreslår, at der for en tid lægges et loft over, hvor meget private udlejere må lade huslejerne stige.

Udlejere har nemlig ifølge lejeloven lov til at lade huslejen følge inflationen, som i øjeblikket er den højeste i 39 år.

Regeringen vil også lade loftet gælde for de kontrakter, som allerede er indgået mellem udlejere og lejere.

”Vi vil gerne være med til at finde på løsninger, der ikke har ekspropriationslignende karakter, for det er at gribe ind i aftaler, der allerede er indgået,” siger Susan Kronborg.

Hos de to andre støttepartier, SF og Enhedslisten, er forslaget blevet taget langt mere positivt imod.

”Det er jo noget, vi selv havde foreslået i SF, så vi er rigtig glade for, at regeringen mener det samme,” siger Lisbeth Bech Nielsen, SF’s finansordfører, inden mødet i Indenrigs- og Boligministeriet.

Christian Rabjerg Madsen siger, at det er regeringens ønske at lave en hurtig aftale. Han gentager inden forhandlingerne, at regeringen ønsker at stille sig ”på lejernes side”.

”Jeg vil håbe, at vi kan komme til at stå i en situation, hvor udlejere også viser så meget samfundssind, at vi ikke kommer til at se meget store huslejestigninger. Men risikoen er der, og det er derfor, at vi skal hjælpe,” siger ministeren.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er ”i overkanten”

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Udlejere: Har intet ønske om at sætte folk på gaden

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier