Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)
”I AKF har vi gode boliglejere, som vi er meget glade for. Derfor vil vi også gerne sikre, at de kan blive boende,” siger Ino Dimsits, adm. direktør hos AKF. | Foto: PR
”I AKF har vi gode boliglejere, som vi er meget glade for. Derfor vil vi også gerne sikre, at de kan blive boende,” siger Ino Dimsits, adm. direktør hos AKF. | Foto: PR

Debatten om lejeregulering og et politisk indført lejeloft får AKF-koncernen til at komme sine lejere – og regeringen – i møde.

Ifølge en pressemeddelelse besluttede AKF-ledelsen allerede i foråret ”at imødegå udviklingen ved at regulere bolighuslejen lavere end nettoprisindekset.”

”Det nuværende niveau for regulering af bolighusleje er i overkanten,” lyder det fra adm. direktør Ino Dimsits i meddelelsen.

”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere. Vi har derfor besluttet, at vores boliglejeres/kunders husleje reguleres i omegnen af 4 pct. i de kommende 12 måneder.”

Regeringens forslag går på at indføre et lejeloft over en periode på to år og sætter ligeledes grænsen ved 4 pct. Til sammenligning blev inflationen i juli opgjort til 8,7 pct.

I sidste uge gjorde Danica-topchef Michael Nielsen det klart, at pensionsinvestoren har valgt blot at hæve huslejen med 50 pct. af den stigning, som nettoprisindekset ellers dikterer. Også hos AKF er der en vilje til at sikre, at beboerne fortsat har råd til at betale leje.

”I AKF har vi gode boliglejere, som vi er meget glade for. Derfor vil vi også gerne sikre, at de kan blive boende,” siger Ino Dimsits.

Utidig politisk indblanding

Over for EjendomsWatch slår AKF-topchefen fast, at han grundlæggende mener, at politisk indblanding er unødvendigt.

”Jeg mener, branchen selv skal håndtere det her. Det skal ikke håndteres med et lovindgreb,” siger Ino Dimsits.

Han påpeger, at der i så fald er mange andre områder, lovgiverne også kunne gå ind og regulere – eksempelvis hvad angår fødevare- og energipriserne, som på det seneste er steget relativt meget mere end huslejen.

”Det er ikke i orden at hæve huslejen med 9-10 pct., og det tror jeg kun, at meget, meget få udlejere ville føle sig fristet af.”

Den samlede værdi af AKF’s investeringsejendomme løb ved udgangen af sidste år op i knap 5 mia. kr. – et år tidligere var beløbet 3,9 mia. kr.

Majoriteten af AKF er ejet af fagforbundene 3F og HK, mens også Arbejderbevægelsens Kooperative Finansieringsfond (AKF-Fonden), Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Metal står på ejerlisten.

(Artikel opdateret kl. 16.10 med yderligere kommentar fra Ino Dimsits, underrubrik ændret.)

Huslejeloft møder blandede følelser hos ejendomsudlejere: ”Statsstyring”

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Danica-direktør kalder det ”fair” at give rabat på inflationsdrevne huslejestigninger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også