EjendomsWatch

Model for lagerskat er overfinansieret – Dansk Folkeparti kræver justering

850 mio. kr. årligt blev den planlagte skat på urealiserede ejendomsavancer aftalt at skulle indbringe. Men Skatteministeriet lægger op til at opkræve næsten en halv gang mere. Dansk Folkeparti kræver ændringer, og Ejendomdanmark efterlyser højere beløbsgrænse, før skatten rammer. Et kommende valg er en yderligere joker.

"Når man laver en aftale, skal den finansiere det, den skal finansiere, hverken mere eller mindre," siger Rene Christensen, medlem af Folketingets skatteudvalg, om lagerskatten, hvor han nu kræver, at Skatteministeriet ændrer udkast til lovforslag. | Foto: Philip Davali

Regningen til ejendomsbranchen for den såkaldte lagerskat, der planlægges indført fra nytår, bliver langt større, end de 850 mio. kr. årligt, som blev aftalt i 2020 og vil derfor ramme flere hundrede ejendomsselskaber unødigt.

Det fremgår af Skatteministeriets netop udsendte udkast til et lovforslag om skatten, som allerede nu får både Ejendomdanmark og et af partierne bag aftalen, Dansk Folkeparti, til at kræve ændringer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier