EjendomsWatch

Nye corona-restriktioner kan være på vej

Klokken 13 onsdag skal coronasituationen drøftes på et møde med regeringen og sundhedsordførerne.

Krav om brug af mundbind i offentlig transport kan være på vej tilbage, vurderer Per Larsen, sundhedsordfører for De Konservative. | Foto: Emil Agerskov

Regeringen har indkaldt Folketingets sundhedsordførere til møde klokken 13.00 for at drøfte coronasituationen. Det oplyser Per Larsen, sundhedsordfører for De Konservative.

Det er oplagt, at der på mødet vil blive diskuteret yderligere restriktioner, som skal begrænse smitten med coronavirus.

"Nu må vi se, hvad de kommer med, men det kunne selvfølgelig være at indføre mundbind i busser og tog for at dæmpe smittetrykket. Hvis eksperter mener, at vi skal tage det redskab i anvendelse, så synes jeg også, at det er en mulighed, der foreligger," siger Per Larsen.

Det er Folketingets epidemiudvalg, som skal godkende, at der bliver indført nye og flere restriktioner. Helt konkret skal der ikke være et flertal i udvalget, som er imod eventuelle nye restriktioner.

9. november besluttede epidemiudvalget, at coronavirus igen skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom i foreløbig én måned. Det skete på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen, fordi smitten med coronavirus har været stigende.

I den forbindelse blev coronapasset genindført. Det betyder, at man i øjeblikket skal vise coronapas i nattelivet, på indendørs serveringssteder, hospitaler og museer. Man skal også vise coronapas ved indendørs arrangementer og aktiviteter med plads til over 200 personer - for eksempel bade- og legelande - og ved udendørs arrangementer og aktiviteter med plads til over 2000 personer.

Man kan i øjeblikket få et gyldigt coronapas, hvis man er færdigvaccineret mod coronavirus inden for det seneste år, har været coronasmittet inden for det seneste halve år eller har en nylig negativ coronatest.

Regeringen indkalder partier til møde om coronatiltag

Shoppinginvestor: Coronakrisen har gavnet detailhandlens større aktører 

Shoppingcenter-ejer melder om niveau som før corona i Skandinavien 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier