EjendomsWatch

Regeringen indkalder partier til møde om coronatiltag

Mandag aften vil sundhedsministeren fortælle Folketingets partier om næste skridt for at få smitten ned.

Sundhedsminister Magnus Heunicke og direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, ses her på vej til Sundhedsministeriet for at deltage i en briefing om stigende smittetal fredag 29. oktober. | Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix

Regeringen har indkaldt partiernes sundhedsordførere til møde mandag klokken 18. Dagsordenen er epidemien og tiltag, lyder det ifølge Ritzaus oplysninger. Flere partier bekræfter mødet, som i udgangspunkt er sat til en time hos sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Mødet kommer efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) søndag aften tog mobiltelefonen i hånden og lagde et opslag ud på sociale medier. Her udtrykte hun, at det bliver nødvendigt med tiltag, som kan "bryde smittekæderne". Mere konkret var hun ikke.

Heunicke bad fredag i sidste uge Epidemikommissionen om at vurdere, hvorvidt den mener, at covid-19 igen bør betegnes som en samfundskritisk sygdom. Desuden skulle den se på, om der er behov for restriktioner i den nuværende situation med stigende smitte.

Kommissionen holdt møde søndag. Det er fortsat uvist, hvad dens indstilling til regeringen bliver, men partierne forventer, at de får svar mandag. Derefter skal Folketingets Epidemiudvalg mødes og tage stilling til de videre skridt.

Både Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut har allerede udtalt, at man bør indføre coronapas igen.

Statsministeren forventer ikke flere nedlukninger

Slut med afstands- og arealkrav i butikker 

Hoteldirektør om genåbning: Endelig kan vi få lov at drive forretning igen 

Mere fra EjendomsWatch

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier