EjendomsWatch

Statsministeren forventer ikke flere nedlukninger

Vaccinerne virker, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen, men for mange under 40 år er ikke vaccineret endnu, mener hun.

Mette Frederiksen | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) forventer ikke store coronanedlukninger i fremtiden, siger hun på pressemøde med status på coronasituationen.

"Hverdagen er heldigvis tilbage langt de fleste steder. Og vi har den klare forventning, at vi kan undgå store nedlukninger fremover, fordi vi har supervåbnet på plads: Vaccinerne," siger Mette Frederiksen.

Hun hæfter sig ved, at langt de fleste restriktioner i samfundet er væk.

"Der er en modsætning i det sted, vi er nu. På den ene side står vi med Delta-varianten, som er den hidtil mest smitsomme. På den anden side sætter vi samfundet frit. Det kan vi kun på grund af vaccinerne."

"I dag har tre ud af fire danskere fået mindst første stik. Mere end fire millioner er færdigvaccineret. Det svarer til 70 procent af befolkningen. Det er helt fantastisk," siger Frederiksen.

Der er dog fortsat for mange under 40 år, som ikke er blevet vaccineret, mener statsministeren.

Har man et indtryk af, at det er de ældre, som bliver syge, antager man forkert, siger statsministeren. Billedet er nu vendt om, så adskillelige unge mennesker de seneste måneder har været indlagt, siger hun.

"I Danmark er det frivilligt, om man ruller ærmet op og får et stik i skulderen. Men jeg vil gerne sige meget direkte til jer, der endnu ikke er blevet vaccineret: I risikere at blive smittet, og I risikerer at give sygdom videre til et andet menneske."

"Så sørg nu for at blive vaccineret for din egen skyld og for alle andres skyld," siger Frederiksen.

Hun peger på, at mange bliver ramt af senfølger - også unge mennesker.

"Vi kender ikke det fulde billede af senfølger. Men det vurderes, at hver tiende kan rammes af senfølger," siger Frederiksen.

Ejendomdanmark: Stigning i restancer er lavere end frygtet

Ejendomsudlåner vil ind i 2022 inden corona-regnskabet gøres op

Slut med afstands- og arealkrav i butikker

ISS tjener igen penge efter drøj periode under corona

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier