EjendomsWatch

Slut med afstands- og arealkrav i butikker

Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger betyder, at der nu ikke skal holdes afstand i butikker og supermarkeder.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Det er fra lørdag ikke længere nødvendigt at holde afstand i køen til kassen i eksempelvis supermarkedet.

Afstands- og arealkrav i erhvervslivet bliver nemlig fjernet fra lørdag 14. august, oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Det omfatter blandt andet dagligvarebutikker, frisører og forlystelsesparker.

Det er Sundhedsstyrelsens opdaterede anbefalinger til at forebygge smitte, der betyder, at afstands- og arealkrav ophæves.

Erhvervsministeriet understreger, at der forsat vil være kompensation til arrangører, som skal omstille forretningen til det, der nu er en ny virkelighed.

Ud over butikker, frisører og forlystelsesparker er der tale om alt fra lege- og badelande, konferencesteder, dyrskuer, markeder, messer og alle øvrige liberale erhverv, der nu ikke længere behøver at få kunderne til at holde afstand.

"Det glæder mig meget, at hverdagen vender tilbage ude i erhvervslivet. Det er et afgørende vendepunkt ikke alene for virksomhederne, men for os alle. Nu kan vi komme i Tivoli, i badeland og meget andet uden at skulle tænke på arealkrav," udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S) i meddelelsen.

De nu fjernede krav til afstand kommer, efter at det fredag også blev oplyst, at mundbindskravet i den kollektive trafik fjernes lørdag.

Dermed er det lørdag også slut med at bruge mundbind i busser, tog, metro og på færger.

Erhvervsministeriets fortsatte støtte til de erhverv, der ikke kan nå at omstille sig, inden arealkravet fjernes lørdag, betyder, at de frem til 1. september i år fortsat kan få kompensation gennem den såkaldte arrangørordning.

Ordningen blev skabt under coronakrisen for arrangører af arrangementer med over 350 fysisk tilstedeværende deltagere.

Hos Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, glæder man sig over, at afstands- og arealkrav nu fjernes.

Horesta har "kaldt på afskaffelsen af disse restriktioner meget længe", lyder det fra Horestas formand, Jan Laursen.

"Derfor er det selvfølgelig en glædens dag, at vi nu kan få sløjfet kravene. Og vi håber aldrig nogensinde at se dem igen."

"Danskerne har taget sundhedsmyndighedernes anbefalinger til sig, og en stor del af befolkningen er enten halvt eller helt gennem deres vaccineforløb, og vi skal lære at leve i et samfund med corona, der aldrig helt forsvinder," udtaler Jan Laursen i en pressemeddelelse.

Butikkernes restancer er styrtdykket siden genåbningen

Firma bag virtuelle møder og konferencer: Interessen har bidt sig fast efter corona 

Hoteldirektør om genåbning: Endelig kan vi få lov at drive forretning igen

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier