EjendomsWatch

Region kritiserer kommuner for langsom sagsbehandling i byggesager

Enhedschef i Region Hovedstadens Center for Ejendomme siger, at regionen spilder sine ressourcer på at vente på kommunernes sagsbehandling, der er skyld i, at mange byggeprojekter bliver forsinkede.

Særligt Københavns Kommune bliver skoset af Region Hovedstaden for manglende dialogmuligheder. | Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix

Lange sagsbehandlingstider i kommunerne betyder, at mange af Region Hovedstadens byggeprojekter bliver forsinkede. Det er et kæmpe problem, lyder det fra regionen. Det skriver Helsingør Dagblad.

En tredjedel af regionens 450 igangværende projekter venter på en byggetilladelse. Det oplyser Jacob Sachse, enhedschef i Region Hovedstadens Center for Ejendomme, der mener, at situationen bliver værre og værre.

"Vi møder en lukkethed i mange kommuner, og især i Københavns Kommune er der ingen dialogmulighed. Vi rykker hele tiden på det, og vi spilder egentlig bare vores ressourcer på at vente," siger Jacob Sachse til Helsingør Dagblad.

Klumme: Millioner af dage og kroner forsvinder i den blå luft 

Klumme: Boligpriser presses i vejret af pensionskasser og udenlandske opkøbere 

Mere fra EjendomsWatch

Birch-koncernen halverer resultatet trods rekordomsætning: "Vi har investeret"

Silkeborg-udvikleren René Birchs koncern leverer vækst på omsætning, egenkapital og medarbejderstab, men resultatet halter efter. Ledelsen er dog tilfreds – selvom man havde forventet et årsresultat, der var dobbelt så stort. "Vi har vækstet til et niveau, som vi vil ligge stabilt på i årene, der kommer," siger partner til EjendomsWatch. (Opdateret)

Briefing uge 42: Regnskabsgymnastik for begyndere

Nogle gange er regnskaber så ugennemskuelige, at selv sensationshungrende journalister må klø sig i skægget. Og nogle gange er en personkredsen i ejendomshandel så speget, at långiverne siger fra. Selvom mange er på efterårsferie, så var der godt gang i kedlerne på EjendomsWatch. Læs gennemgangen af ugen, der gik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier