EjendomsWatch

Offentlige vurderinger af andelsboliger er fortid – nye værdier skal komme fra valuar

Som konsekvens af et lovindgreb vil der fremover ikke blive foretaget nye offentlige vurderinger af andelsboligforeningernes maksimalpris. "Andelsboliglovens ånd" kan gå tabt, lyder det fra Cobblestone-direktør.

Foto: Lars Krabbe

Det er slut med offentlige vurderinger af ejendomsværdien i de danske andelsboligforeninger, hvoraf den seneste og altså foreløbig sidste blev foretaget i 2012. Ifølge Berlingske bliver det konsekvensen af en lovændring, som Folketinget vedtog i slutningen af februar.

Ifølge Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF) bruger ca. 35 pct. af landets andelsboligforeninger den ni år gamle offentlige vurdering til fastsættelsen af maksimalprisen, og dermed får de andelshavere, der ønsker at sælge nu, ikke del i de efterfølgende prisstigninger.

Rasmus Juul-Nyholm, adm. direktør i administrationsselskabet Cobblestone, mener, at de manglende offentlige vurderinger betyder, at andelsforeningerne reelt står med valget mellem at få foretaget en valuarvurdering – en praksis, som ca. 80 pct. af de københavnske foreninger allerede bruger – eller "at fastfryse den offentlig vurdering, de har."

"Men det er en underlig idé, for det harmonerer jo ikke med andelsboliglovens ånd. Den er, at andelskronen stille og roligt skal følge markedet uden de store fluktuationer," lyder det fra Rasmus Juul-Nyholm.

Prispressede andelsboliger gør det attraktivt at sælge til pensionskasser 

Andelsboligforeninger agerer med økonomisk snusfornuft

Andelsboligforeninger står i kø til vurderinger 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 18 i ejendomsbranchen

Landets største ejendomsinvestorer forfølger åbenlyst hver deres investeringsstrategi. Læs EjendomsWatchs tilbageblik, der nu udkommer ugentligt – hver fredag.

Investeringschef skifter Pears ud med Nrep

Nrep bliver Sofie Vett Raaschous nye arbejdsgiver, efter at hun har sagt farvel til Pears Globals danske afdeling, hvor hun de seneste tre år har været investeringschef. Til EjendomsWatch fortæller hun mere om sin kommende opgave hos Nrep, som hun "anser for at være absolut markedsledende."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier