EjendomsWatch

Andelsboligforeninger står i kø til vurderinger

Det såkaldte Blackstoneindgreb har skabt en bølge af andelsboligforeninger, der vil vurderes før skæringsdatoen, skriver Børsen.

Andelsboliger på Østerbro i København. | Foto: Finn Frandsen / Politiken / Ritzau Scanpix

Andelsboligforeningerne lægger pres på valuarerne, der melder om massiv efterspørgsel på at få lavet vurderinger af andelsboliger inden 1. juli, skriver Børsen i tillægget Ejendomme.

Alle andelsboligforeninger, der får en valuarvurdering inden 1. juli har nemlig mulighed for at bruge den vurdering til at fastfryse værdien af andelskronen, hvorimod en vurdering efter 1. juli kun vil gælde i 18 måneder.

"Det er foreninger, der har brugt den offentlige vurdering ved fastsættelse af andelskronen, der nu kommer. De tør ikke vente længere, og situationen er, at den seneste egentlige regulering af den offentlige vurdering er fra 2008, og derfor ikke retvisende. Derfor vil de nu sikre sig, at de kan komme over på en valuarvurdering," siger Erik Wiborg, en valuar, der har sagt stop for nye kunder, til Børsen.

Børsen skriver, at man har været i kontakt med adskillige valuarer, der oplyser at mærke et massivt pres.

Rådgiver: Aktier i ejendomsselskaber er et attraktivt alternativ til at eje ejendom direkte

Nyt udvalg skal gøre det nemmere at komme ind på andelsboligmarkedet

Klumme: Polariseringen på det danske boligmarked fortsætter

Boligminister holder fast: Andelsboliger falder ikke i pris efter indgreb 

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier