EjendomsWatch

Andelsboligforeninger agerer med økonomisk snusfornuft

Hver 10. andelsboligforening i Danmark er dog stadig overbelånt, men foreningerne vælger langt oftere end tidligere lån med fast rente, viser ny analyse fra Realkredit Danmark.

I løbet af 2019 og de første måneder af 2020 er der kommet flere andelsboliger til salg ved ejendomsmæglerne. I maj var der 16 pct. flere andelsboliger til salg end ved starten af sidste år, lyder det i ny analyse. | Foto: Finn Frandsen

Andelsboligejerne er holdt op med at eksperimentere med risikable låntyper. Den står på fast rente og afdrag, og realkreditgælden udgør nu kun 40 pct. af andelsboligernes værdi. I 2015 var tallet 45 pct., viser en ny analyse fra Realkredit Danmark.

Det ændrer ikke ved, at hver 10. andelsboligforening er overbelånt. Det vil sige, at realkreditgælden overstiger 80 pct. af den samlede værdi af foreningens boliger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier