EjendomsWatch

Ministerium reviderer sit udkast til ny lejelov – Ejendomdanmark er stadig ikke tilfreds

Et revideret udspil til en sammenskrivning af lejeloven og boligreguleringsloven flytter ifølge Ejendomdanmark stadig på balancen mellem lejer og udlejer. Dermed lever det ikke op til den politiske aftale fra 2014 om, at det ikke skulle rokkes på balancen, lyder kritikken.

"Man strammer endnu en gang skruen. Ikke meget – men nok til, at det kan mærkes," siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR/Ejendomdanmark

Bedre, men ikke godt nok.

Det er reaktionen fra talerøret for udlejere og administratorer, Ejendomdanmark, efter at Indenrigs- og Boligministeriet har sendt et lovudkast til en ny og samlet lejelov i anden høringsrunde.

”Den nye sammenskrivning er klart bedre end det oprindelige forslag, men man strammer endnu en gang skruen. Ikke meget – men nok til, at det kan mærkes. Der er ikke tale om en regelforenkling i ordets egentlige forstand,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, i en pressemeddelelse.

Med forslaget ønsker man stadig at indføre nye eller skærpede regler flere steder, påpeger han.

"Det gælder f.eks., når man i en helt ny paragraf foreslår at indskrænke hvad, der anses som en forbedring af en lejebolig. Samtidig foregår mange af skærpelserne i lovens bemærkninger og altså ikke i selve lovens paragraffer. Det gælder f.eks. når ministeriet indfører nye krav til udlejere, der gerne vil lave de ofte nødvendige og ønskede gennemgribende forbedringer af ældre lejemål," skriver foreningen.

”Mange af skærpelserne sker ikke åbent, men er skjult i de finere detaljer. Det er uhensigtsmæssigt og i øvrigt ikke det, der var idéen med denne omfattende øvelse, der jo netop skulle gøre reglerne mere gennemsigtige,” siger Jannick Nytoft.

I 2020 foretog Ejendomdanmark en gennemgang af forskningslitteraturen på området, og konklusionen var klar: Den danske huslejeregulering er både mere kompleks og mere indgribende end i rigtig mange andre lande.

Regeringen har flere nye love på vej på ejendomsområdet 

Ejendomdanmark ser med skepsis på forenklet lejelov

Talerør for udlejere efterlyser enklere love og regler – vil give færre "unødige konflikter"

Ejendomsbranchen føler sig belastet af regler og paragraffer 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier