EjendomsWatch

Ejendomdanmark spår at lagerskat vil koste 9000 job og betyde 10.000 færre nye boliger

Det vil koste 5,6 mia. kr. i tabte investeringer, hvis regeringens planer om lagerbeskatning bliver realiseret, lyder det fra ejendomsbranchens talerør, Ejendomdanmark.

"Det er altså ikke tegneserieagtige pengetanke, der blot vil skrumpe, hvis der indføres lagerskat," udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR / Ejendomdanmark

Regeringens planer om at indføre lagerbeskatning for at finansiere tidlig pension risikerer at ramme andre socialdemokratiske mærkesager såsom at bekæmpe ledighed og boligmangel i storbyerne.

Det mener Ejendomdanmark, der har lavet beregninger på baggrund af antagelser fra Skatteministeriet og vurderinger fra Finansministeriet tilbage fra 2016. Heraf fremgår det, at en lagerskat vil få investeringslysten til at falde med 5,6 mia. kr. hvert år.

"Det er altså ikke tegneserieagtige pengetanke, der blot vil skrumpe, hvis der indføres lagerskat. Det vil få store konsekvenser for de enkelte virksomheder, for byudviklingen og for folks arbejde," siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark.

Konkret vurderer brancheorganisationen, at lagerskatten vil betyde, at der bliver opført 10-15.000 færre boliger i de store byer i de næste ti år, hvilket går imod regeringens ønske om, der skal bygges 110.000 nye.

Samtidig vurderes det, at 5000 arbejdspladser vil forsvinde i ejendomsbranchen og 9000 i samfundet som helhed. Ejendomsbranchen bidrager i alt med cirka 100.000 arbejdspladser i Danmark, påpeger Ejendomdanmark.

"Ejendomsbranchen er i høj grad med til at sikre, at vi i de store byer også har fremtidens boliger til fremtidens borgere," udtaler Jannick Nytoft.

Ejendomdanmark: Lagerbeskatning kan give likviditetsproblemer for lovlydige virksomheder

Colliers oplever høj aktivitet – advarer om at ny skat skræmmer internationale investorer

Beregning af ny lagerskat bliver ejendomsselskabers egen hovedpine 

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier