EjendomsWatch

Colliers oplever høj aktivitet – advarer om at ny skat skræmmer internationale investorer

Virksomhederne er tilbage på samme niveau som før corona, og investorer fra ind- og udland flokkes om Danmark, lyder det fra erhvervsmægleren Colliers. Topchefen udtrykker bekymring over regeringens planlagte beskatning af værdistigninger på ejendomme, der kan lægge en dæmper på interessen.

Colliers-topchef Peter Winther mener, der er god aktivitet på markedet netop nu. Bl.a. som følge af de fortsat lave renter, der tiltrækker investorer. | Foto: Colliers

Investorerne er sultne, og der er rigtig godt gang i den på ejendomsmarkedet.

Nogenlunde sådan lyder budskabet i Colliers' markedsopdatering for årets tredje kvartal, som erhvervsmægleren har sendt ud torsdag.

"Selv om covid-19 endnu ikke er et overstået kapital – vi er formentlig nu midt i anden bølge – er den økonomiske aktivitet i mange sektorer allerede tilbage på niveauet før corona, og vi kan se, at virksomhederne i stigende grad tør disponere ved at ansætte, ved at ekspandere og ved at leje nye lokaler," siger Colliers-topchef Peter Winther.

Lav rente skubber efterspørgsel i vejret

En af forklaringer på efterspørgslen skal ifølge Colliers findes i de fortsat lave renter, som skubber priserne og øger interessen fra investorerne, hvilket Colliers er vidne til på første hånd.

"Vi kan således registrere, at ikke blot danske pensionskasser, men fortsat flere og flere internationale investorer fra Europa, fra Nordamerika og fra Asien efterspørger investeringer i danske ejendomme inden for både bolig- og erhvervssegmentet," siger Peter Winther.

Colliers' opfattelse harmonerer med konklusionen i en nylig undersøgelse fra konkurrenten Cushman & Wakefield Red, der viste, at tilliden til ejendomsmarkedet er ved at blive genoprettet.

I hvert fald svarede over 60 pct. af de 53 største ejendomsbesiddere i Danmark ja til, at de vil øge størrelsen på deres portefølje i Danmark over de næste seks måneder. Det er en stigning på 10 procentpoint i forhold til april.

Farlige signaler

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, påpeger Colliers i markedsopdateringen.

Med den omdiskuterede beskatning af værdistigninger på ejendomme risikerer regeringen, at Danmarks omdømme som et land præget af politisk stabilitet kan blive ødelagt, advarer Colliers.

"De foreløbige, ikke specielt præcist formulerede tanker, har allerede ført til, at enkelte langfristede pensionskasseinvestorer fra udlandet midlertidigt har trukket sig fra markedet," siger Peter Winther og uddyber:

"Investorer, som har haft ambitioner om at investere i Danmark og herved skabe arbejdspladser – og som naturligvis har skullet betale skat til Danmark af både løbende overskud og realiserede kapitalgevinster."

Investorer genfinder lysten til opkøb: Over 60 procent vil øge porteføljen

Køber af ufærdigt Gefion-projekt går konkurs med entreprenørselskab 

Copenhagen Capital tør, hvor andre tøver 

Pensionskasser skyder milliardbeløb i ny fond med fokus på ejendomsudlån 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Svensk erhvervsmægler åbner kontor i Danmark

Croisette Real Estate Partner har etableret selskab i Danmark efter sidste år at have slået dørene op i Island. En digital forretningsmodel er den bærende platform, forklarer virksomheden. Kontor ventes at åbne efter sommer, siger direktør. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier