EjendomsWatch

Ny boligaftale letter ejendomsværdiskat og grundskyld

Ny aftale letter ejendomsværdiskatten med tre milliarder kroner. Og grundskylden stiger mindre end forudsat. Dækningsafgift fastfryses.

"Selv om vi er nødt til at udskyde de nye boligskatteregler fra 2021 til 2024, må det ikke få den konsekvens, at boligskatterne stiger," siger skatteminister Morten Bødskov (S). | Foto: Jens Hartmann Schmidt / Politiken / Rtizau Scanpix

Boligskatterne må ikke stige, selv om de nye boligskatteregler er udskudt fra 2021 til 2024. Det er et flertal på Christiansborg enige om.

Derfor har partierne bag boligskatteforliget fredag indgået en aftale om at lette ejendomsværdiskatten allerede i 2021. Samtidig skal grundskylden stige mindre end ellers forudsat fra 2021 til 2024. Det oplyser Skatteministeriet.

Aftalen kommer efter regeringens eftersyn af skattevæsenets it-problemer. Eftersynet i efteråret 2019 viste, at det var nødvendigt at udskyde implementeringen af de nye boligskatteregler med tre år fra 2021 til 2024.

"Regeringen ønsker tryghed for boligejerne og ro om boligskatterne. Derfor har vi været fast besluttede på, at selv om vi er nødt til at udskyde de nye boligskatteregler fra 2021 til 2024, må det ikke få den konsekvens, at boligskatterne stiger," siger skatteminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder konkret, at ejendomsværdiskatten lempes med ca. tre milliarder kroner i 2021-2023. Samtidig sikrer aftalen, at grundskylden højst kan stige med 2,8 pct. årligt i 2022 til 2024.

Aftalen betyder desuden, at boligejere kan vælge at at betale den indefrosne grundskyld fra 2021. Hvis man i stedet vælger indefryse grundskylden, vil det stadig være rentefrit.

Aftalen skal give ro om boligskatterne, siger Morten Bødskov.

"Det er en stor beslutning af købe bolig, og for mange danskere er det den største økonomiske beslutning, der skal træffes i livet. Derfor skal man selvfølgelig kunne vide sig sikker på, hvilke skatteregler der gælder. Det sikrer vi med aftalen," siger Morten Bødskov.

Han fremhæver desuden, at der tilbagebetales i alt 13 mia. kr. til 715.000 boligejere, der har betalt for meget i boligskat. Det skyldes, at deres boliger er blevet vurderet for højt.

"Jeg er meget glad for, at vi i takt med, at de nye vurderinger kommer ud, kan kompensere de boligejere, der har betalt for meget i boligskat med i gennemsnit 18.000 kr. skattefrit. Det vil nok være et beløb, der falder på et tørt sted hos rigtig mange danskere," siger Morten Bødskov.

Udskydelse af nye ejendomsskatter kan koste kommuner over en halv milliard

Ejere af erhvervsejendomme kan få milliarder tilbage i skat

Skatteministeriet efter hård kritik: Ejendomsvurderinger kommer til tiden

S-udspil med ny model for ejendomsskat får ejendomslobby til at vægre sig 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier