ISS-formand: Selvfølgelig ærgerligt med topchefs afgang

”Jeg gjorde et forsøg på at overtale ham til at blive, men han havde gjort sin stilling klar,” fortæller ISS-formand Niels Smedegaard.
Niels Smedegaard, bestyrelsesformand i ISS | Foto: ISS / PR
Niels Smedegaard, bestyrelsesformand i ISS | Foto: ISS / PR
Af Marketwire

Jacob Aarup-Andersens opsigelse hos ISS vækker stor ærgrelse hos servicekoncernens bestyrelsesformand, Niels Smedegaard, som da også forsøgte at overtale ham til at blive.

Det siger Niels Smedegaard i et interview med Marketwire efter nyheden torsdag eftermiddag om, at Jacob Aarup-Andersen har takket ja til topchefstillingen hos bryggerikoncernen Carlsberg.

”Det er selvfølgelig superærgerligt, jeg har haft et forrygende samarbejde med Jacob, som også er meget vellidt i organisationen og har været med til at gøre rigtig mange gode ting for ISS,” siger Niels Smedegaard.

Jacob Aarup-Andersen tiltrådte hos ISS den 1. september 2020, og selskabet har i perioden vist stigende formkurve organisatorisk, finansielt og på børsen, hvor aktien i perioden er steget knap 44 pct. frem til i går.

Var i svær situation

”Da han begyndte, var ISS i en svær situation efter et cyberangreb og gående ind i en coronasituation og alt det. Men heldigvis har vi jo fået sat et super team sammen, et nyt ledelsesteam, vores finansielle turnaround er på plads, vi har en ny strategi, og vi begynder at få noget vækst igen og kommerciel succes,” siger Niels Smedegaard.

”Så tingene er heldigvis meget anderledes. Havde det været for to år siden havde det været tungt. Det er også tungt i dag, men i morgen er det en ny dag.”

Formanden modtog opsigelsen få timer inden, nyheden blev meldt ud i en selskabsmeddelelse, og han havde ingen indikationer om på forhånd, at det var under opsejling - før Aarup-Andersen bad om et møde i dag.

”Når man har en succesfuld CEO, så er man tæt på ham og man snakker om ting, der kan ske osv., og da han bad om det her møde med mig, så tænkte jeg selvfølgelig allerede på, at det kunne være sådan noget, der var undervejs,” siger Niels Smedegaard.

”Jeg gjorde et forsøg på at overtale ham til at blive, men han havde gjort sin stilling klar. Det er næsten en drengedrøm for ham at komme til Carlsberg. Sådan er gamet.”

Emotionelt at sige farvel

Han tilføjer, at Jacob gennem de løbende samtaler har udtrykt stor glæde ved at være i ISS, og at det også kunne ses i dag, at det var ”emotionelt” for ham at sige farvel.

Er du skuffet over, at Jacob Aarup-Andersens beslutning?

”Jeg har jo selv været CEO og har skiftet job, så jeg ved, hvordan de her ting er. Havde det passet mig bedre om et år - ja, men det er ikke en katastrofe,” siger Niels Smedegaard.

”Jeg er selvfølgelig ærgerlig, jeg har haft et super samarbejde og vi får en masse energi af hinanden, men sådan er livet. Jeg er bare glad for, at vi står så godt et sted, som vi gør i dag, så det ikke er et problem for os.”

På aktiemarkedet sendt nyheden dog ISS-aktien ud i et stort kursskred torsdag på syv pct. til 128,50 kr.

Vellidt i finansmarkedet

”Det fortæller mig, at Jacob også er vellidt i markedet, og at markedet har stor respekt for det, Jacob og teamet har lavet. Det er selvfølgelig ikke Jacob alene, men han er jo eksponenten - sådan er det altid, både når det går godt og dårligt,” siger Niels Smedegaard.

”Så jeg er ikke overrasket over det, men jeg tror også, at man vil se, at det vil rette sig, når man finder ud af, at selskabet leverer, og vi er 349.999 andre medarbejdere i det her selskaber, og det er jo dem, der leverer.”

Formanden vil ikke fortælle, hvorvidt han fortrækker en intern eller ekstern afløser, men han siger, at selskabet har gode interne kandidater, men også vil se om, hvad der er af eksterne.

Og strategi bliver der ikke pillet ved.

”Vi har en ny strategi, en finansiel plan, og en masse ting, vi skal eksekvere på. Det kommer ikke til nu at blive ændret hverken på organisationen eller op mål, ambitioner eller noget som helst. Det er næsen i sporet og så på at levere,” siger formanden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også