EjendomsWatch

Dansk Supermarked klar til at cutte båndene til Mærsk

Omtrent to år før planlagt vil Dansk Supermarked og bestyrelsesformand Nils Smedegaard Andersen købe Mærsk ud af ejerkredsen.

Foto: PR

Mens Nils Smedegaard Andersen stoppede på posten som topchef i Mærsk sidste år, holdt han fast i formandsposten i Dansk Supermarkeds bestyrelse.

Tirsdag fortæller han til Børsen, at detailkoncernen er parat til at købe hans gamle arbejdsgiver ud af ejerkredsen.

"Vi har genereret et betydeligt cashflow, så vi i dag er solide og uden videre kan købe de 19 pct. tilbage. Det kommer bare an på, hvornår vi sætter os sammen med A.P. Møller," siger han til avisen.

Hvis Dansk Supermarked og Mærsk stikker hovederne sammen snarligt vil det være små to år før den oprindelige plan om at købe Mærsks ejerandel i detailkæden på 19 pct. ud i 2019.

Hjemkøbet vil gøre Dansk Supermarked fuldkommen fondsejet, og det vil øge investeringsmulighederne for koncernen, påpeger Nils Smedegaard Andersen.

Han peger også på, at koncernen med fordel vil kunne lave mere langsigtede investeringer i "nye detailhandelsplatformer."

Ifølge Børsens Top1000-tillæg er Dansk Supermarked Danmarks 10. største selskab.

Dansk Supermarked sætter sjællandsk butikscenter til salg

Dansk Supermarked overtager 81 Kiwi-lejemål

Dansk Supermarked Ejendomme misser resultatmål med 90 mio. kr. 

(Denne artikel er leveret af FødevareWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier