EjendomsWatch

Dansk Supermarked klar til at cutte båndene til Mærsk

Omtrent to år før planlagt vil Dansk Supermarked og bestyrelsesformand Nils Smedegaard Andersen købe Mærsk ud af ejerkredsen.

Foto: PR

Mens Nils Smedegaard Andersen stoppede på posten som topchef i Mærsk sidste år, holdt han fast i formandsposten i Dansk Supermarkeds bestyrelse.

Tirsdag fortæller han til Børsen, at detailkoncernen er parat til at købe hans gamle arbejdsgiver ud af ejerkredsen.

"Vi har genereret et betydeligt cashflow, så vi i dag er solide og uden videre kan købe de 19 pct. tilbage. Det kommer bare an på, hvornår vi sætter os sammen med A.P. Møller," siger han til avisen.

Hvis Dansk Supermarked og Mærsk stikker hovederne sammen snarligt vil det være små to år før den oprindelige plan om at købe Mærsks ejerandel i detailkæden på 19 pct. ud i 2019.

Hjemkøbet vil gøre Dansk Supermarked fuldkommen fondsejet, og det vil øge investeringsmulighederne for koncernen, påpeger Nils Smedegaard Andersen.

Han peger også på, at koncernen med fordel vil kunne lave mere langsigtede investeringer i "nye detailhandelsplatformer."

Ifølge Børsens Top1000-tillæg er Dansk Supermarked Danmarks 10. største selskab.

Dansk Supermarked sætter sjællandsk butikscenter til salg

Dansk Supermarked overtager 81 Kiwi-lejemål

Dansk Supermarked Ejendomme misser resultatmål med 90 mio. kr. 

(Denne artikel er leveret af FødevareWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier