EjendomsWatch

Dansk Supermarked overtager 81 Kiwi-lejemål

Efter Kiwis farvel til det danske marked har Dansk Supermarked nu overtaget størsteparten af kædens lokaler.

Foto: PR

Mindre end to måneder efter meddelelsen om lukningen af Kiwi-kæden, har Dagrofa nu fundet en løsning for alle sine 118 lejemål, hvilket både inkluderer de 103 eksisterende lejemål samt 15 lejemål planlagt til åbning.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Dansk Supermarked Group, der ejer Netto, overtager lejekontrakterne for i alt 81 lejemål, hvoraf ca. halvdelen skal omdannes til Netto-butikker, mens de øvrige lejemål forventes afsat i markedet til øvrige aktører indenfor dagligvarer eller til andre erhvervsdrivende.

Adm. direktør i Dansk Supermarked Group Per Bank siger om overtagelsen:

"Der er tale om en strategisk vigtig aftale for Dansk Supermarked Group, da vi hermed styrker Nettos fundament for succes mange år frem i tiden. Jeg er derfor meget tilfreds med aftalen. Den gør os i stand til at nå endnu bredere ud med et forstærket Netto-koncept, så vi kan gøre vores til at forbedre hverdagslivet for forbrugere i alle egne af Danmark.

Per Thau, koncernchef i Dagrofa, siger om aftalen:

"Vi er meget tilfredse med den indgåede aftale, der med et slag frigør os fra alle forpligtigelser vedrørende vores lejemål i Kiwi-regi. Det betyder samtidig, at vi nu udelukkende kan fokusere vores ressourcer på de områder, hvor vi har vores kernekompetencer, nemlig i fødevaremarkedet Meny, de lokale købmænd i Spar og Min Købmand samt Foodservice Danmark."

Aftalen omfatter alene overtagelse af forpligtelser og dermed ikke køb af fast ejendom eller lignende. Alle lejemål, der tidligere har huset Kiwi, er på forhånd taget ud af drift eller undervejs med den afsluttende nedlukning.

Dansk Supermarked Ejendomme misser resultatmål med 90 mio. kr.

Dansk Supermarked: Nærmer os grænsen for Netto-kapacitet

Milliardfond fastholder vækstplan trods to år med underskud

(Denne artikel er leveret af FødevareWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier