EjendomsWatch

Planlov truer højhusbyggerier i Aarhus

Aarhus Kommune får svært ved at tillade byggerier på over seks etager, fordi vinduer skal kunne åbnes. Det bremser vækst, siger rådmand.

Det kommende Bugtcentret på spidsen af Aarhus Ø. | Foto: PR-visualisering: 3XN

Den nyreviderede planlov, som blev vedtaget af Folketinget før sommerferien, spænder ben for Aarhus Kommunes planer om at tillade nye højhusbyggerier, skriver JP Aarhus.

Ifølge loven er det nu et krav, at vinduer skal kunne åbnes — såfremt der ikke er lugtgener i nabolaget. Men en del af Aarhus' nye, høje byggerier er netop planlagt, hvor lugtgener kan forekomme.

"Der er ingen tvivl om, at den nye lovgivning får konsekvenser for byudviklingen i Aarhus. Jeg er bekymret for, at man bremser en udvikling og vækst, som ellers er ønskelig," siger teknik- og miljørådmand Kristian Wütrz (S) til avisen.

Konkret fremhæves det kommende Lighthouse-projekt ved Nørreport i Aarhus samt City Tower på Frederiks Plads, hvor en foderfabrik og en oliemølle har nærtliggende produktion.

Ifølge Kristian Würtz arbejdes der nu via KL og byens kontakter på Christiansborg for at finde en løsning.

Stadsarkitekt: De næste 10 år tilhører Aarhus 

Calum oplever god investorinteresse for 160 nye Aarhus-boliger

Aarhus giver grønt lyst til yderligere 205 almene boliger

Styrelse aflyser åbning af Aarhus Letbane i sidste øjeblik

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier