EjendomsWatch

Planlov truer højhusbyggerier i Aarhus

Aarhus Kommune får svært ved at tillade byggerier på over seks etager, fordi vinduer skal kunne åbnes. Det bremser vækst, siger rådmand.

Det kommende Bugtcentret på spidsen af Aarhus Ø. | Foto: PR-visualisering: 3XN

Den nyreviderede planlov, som blev vedtaget af Folketinget før sommerferien, spænder ben for Aarhus Kommunes planer om at tillade nye højhusbyggerier, skriver JP Aarhus.

Ifølge loven er det nu et krav, at vinduer skal kunne åbnes — såfremt der ikke er lugtgener i nabolaget. Men en del af Aarhus' nye, høje byggerier er netop planlagt, hvor lugtgener kan forekomme.

"Der er ingen tvivl om, at den nye lovgivning får konsekvenser for byudviklingen i Aarhus. Jeg er bekymret for, at man bremser en udvikling og vækst, som ellers er ønskelig," siger teknik- og miljørådmand Kristian Wütrz (S) til avisen.

Konkret fremhæves det kommende Lighthouse-projekt ved Nørreport i Aarhus samt City Tower på Frederiks Plads, hvor en foderfabrik og en oliemølle har nærtliggende produktion.

Ifølge Kristian Würtz arbejdes der nu via KL og byens kontakter på Christiansborg for at finde en løsning.

Stadsarkitekt: De næste 10 år tilhører Aarhus 

Calum oplever god investorinteresse for 160 nye Aarhus-boliger

Aarhus giver grønt lyst til yderligere 205 almene boliger

Styrelse aflyser åbning af Aarhus Letbane i sidste øjeblik

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier