EjendomsWatch

Airbnb undsiger sig ansvar for boligmangel i København

Udlejningsportalen forsøger med egne data at vise, at den ikke spiller en rolle i hovedstadens pressede boligmarked. Overborgmester Frank Jensen er ikke imponeret og varsler strammere regler.

Frank Jensen (S), overborgmester i Københavns Kommune. | Foto: /ritzau/Nanna Navntoft

Airbnb forsøger nu at modvirke politikerne i Københavns Kommune, hvor man vil lægge et loft over antallet af overnatninger gennem udlejningsplatformen. Det skriver Børsen. Airbnb fremlægger fredag data, som viser, at 20.500 københavnere hidtil har brugt portalen til at leje egen bolig ud, men at i 86 pct. af disse var udlejninger på under 60 dage.

Ifølge Airbnb var der kun 115 udlejere, der lejede deres boliger ud i mere end 246 nætter. Ifølge portalen skal lejere på det antal overnatninger, for at det bliver mere rentabelt at gå gennem Airbnb end at leje boligen ud på det almindelige lejemarked.

Airbnbs tal stammer fra en blanding af dataudtræk og rundspørger blandt deres brugere. Frank Jensen (S), overborgmester i Københavns Kommune, er dog ikke overbevist.

"Boligmarkedet i København er presset, og de boliger, der er, skal under ingen omstændigheder fungere som hoteller – de skal være til københavnerne. Udlejningstjenester som Airbnb er en god måde for mange københavnere at tjene lidt ekstra penge på, mens de er på ferie. Men vi har brug for nogle klare regler, der ikke fører til ulovlig hoteldrift og skattesnyd. Det vigtige for mig er, at vi får et loft, så udlejningen ikke stikker af," lyder det fra Frank Jensen i en skriftligt svar til Børsen.

Kontrol med Airbnb-værter er på vej

Københavnske politikere vil lægge loft på Airbnb 

Airbnb gør flere københavnere til bolighajer

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier