EjendomsWatch

Boligselskaber døjer med ulovlig Airbnb-udlejning

Trods forbud bliver almene boliger i stigende grad lejet ud via især Airbnb. Vi vil gerne finde en god løsning, lyder det fra udlejningsportalen.

Foto: Ritzau Scanpix/Peter Hove Olesen

Almene boligselskaber får flere og flere klager over beboere, der lejer deres bolig ud i kort tid, skriver Politiken., og boligselskaberne har nu bedt boligministeren afklare, om det overhovedet er lovligt, Men juraen på nuværende tidspunkt er uklar.

"Disse udlejninger er ved at blive et kæmpe problem. Og det, der generer mig mest, er, hvor svært det er at finde ud af, hvad der foregår. På Airbnb’s hjemmeside kan vi jo ikke se, hvor der er boliger til leje. Man skal nærmest selv booke boligen," siger Christian Høgsbro, administrerende direktør i AAB i København, til Politiken

Airbnb gør flere københavnere til bolighajer

Hos AAB får man i stigende omfang henvendelser fra beboere og bestyrelser i vores lokale afdelinger, der har svært ved at leve med, at der er et rend af turister med rullekufferter ind og ud af opgangene. Ifølge Christian Høgsbro prøver hver AAB gang at finde ud af, hvilke boliger der bliver lejet ud, og om det sker i respekt for reglerne, men man skal nærmest være detektiv for at finde ud af, hvad der foregår, siger han.

Samme melding kommer fra FSB og KAB, to andre store aktører inden for almene boliger i København. Sofia Gkiousou, Regional Public Policy Manager for Airbnb, afviser, at portalen har skabt en sort økonomi i København. Hun mener heller ikke, at nogle udlejere bryder de danske skatteregler ved at undlade at oplyse deres skattepligtige indkomst til skat.

"Absolut ikke. Airbnb-værter vil gerne betale deres andel af skat, og vi vil gerne hjælpe dem med det. Det er også derfor, vi arbejder med regeringer i hele verden for at hjælpe med at gøre skatten mere simpel for almindelige mennesker, som deler deres hjem," lyder det i et skriftligt svar til Politiken.

Det er ikke muligt for myndighederne at tjekke og kontrollere, om Airbnb-værter husker at betale skat af deres lejeindtægter. Trods flere forsøg er det endnu ikke lykkedes skatteminister Karsten Lauritzen (V) at indgå en skatteaftale med Airbnb, der forpligter tjenesten til at indberette alle oplysninger om udlejernes indtægter.

Kontrol med Airbnb-værter er på vej

Københavnske politikere vil lægge loft på Airbnb

Skatteminister vil undgå Uber-skæbne for Airbnb

Mere fra EjendomsWatch

Fratrådt direktør modtager penge fra ombrust ejendomsfond resten af sit liv

FINGRENE I FONDSMIDLER: Advokat er sikret livsvarige udbetalinger på over 200.000 kr. årligt fra Drost Fonden, hvor han er tidligere direktør og formand. ”Et latterligt lille beløb i forhold til mit arbejde,” siger han. Erhvervsstyrelsen har bedt om en redegørelse fra fonden, der over for EjendomsWatch kalder det en ”almindelig” pensionsaftale.

Proptech oplever butikker tøve over for nye digitale løsninger

Detailbranchen bør få øjnene op for nye tech-løsninger, der kan højne serviceniveauet og øge salget i de fysiske butikker. Sådan lyder det fra Mette Hjerrild Holm, der står i spidsen for et projekt i Lyngby, der de seneste par år har forsøgt at knytte bånd mellem traditionsbundne detailbutikker og unge tech-startups.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier