EjendomsWatch

Airbnb skaber splid i københavnske andelsforeninger

Stigende udlejning via Airbnb får flere andelsforeninger i hovedstaden til at ændre deres vedtægter. Det er man nødt til, hvis man skal ramme et tåleligt leje for alle, lyder det fra Deas.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Flere københavnske andelsboligforeninger har strammet reglerne for udlejning via udlejningsportalen Airbnb.

Det gør de for at dæmme op for problemer med støj og larm fra turister.

Det skriver Politiken.

"Andelstanken går ud på at deltage i et fællesskab og hjælpe hinanden med praktiske ting," siger Thea Gregersen, kommunikationskonsulent i Andelsboligforeningers Fællesrepræsentation (ABF), til Politiken.

"Hvis man kun har boligen for at kapitalisere på den ved at leje ud, strider det mod den oprindelige andelstanke, som vi i forvejen mener er noget, vi skal værne om og beskytte."

Ifølge ABF og Deas, der tilsammen administrerer over 350 andelsforeninger i Danmark, har flere foreninger tilpasset deres vedtægter, så de omfatter korttidsudlejning.

"Airbnb-udlejning er efterhånden så udbredt i foreningerne, at de er nødt til at tage stilling til, hvad reglerne skal være," siger Per Holm, der er afdelingsdirektør for foreningerne hos Deas, til Politiken.

"Det kan blandt andet være ved at ændre vedtægterne, så de åbner for korttidsudleje, men samtidig også begrænser omfanget af det."

Udlejning gennem Airbnb deler generelt vandene i landets andelsboligforeninger.

Det viser en undersøgelse, som ABF har foretaget.

Mere end 70 procent af de adspurgte andelshavere, der selv har lejet deres bolig ud på Airbnb, mener, at det skal være tilladt at bruge udlejningsportalen i deres andelsforening.

Det samme mener kun hver fjerde, der ikke har brugt Airbnb.

ABF har udarbejdet en alternativ bestemmelse, som kan tilføjes foreningernes standardvedtægter. Den gør det muligt at benytte udlejningsportaler som Airbnb i begrænset omfang.

Boligselskaber døjer med ulovlig Airbnb-udlejning

Airbnb gør flere københavnere til bolighajer

Kontrol med Airbnb-værter er på vej

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier