EjendomsWatch

Hovedstaden kan miste millioner til byfornyelse

København og Frederiksberg bliver hårdt ramt, hvis byfornyelsesloven ændres, som der lægges op til.

Foto: PR

Der bliver langt færre penge til nedslidte boliger i hovedstaden, hvis regeringen kommer igennem med sit forslag om at ændre byfornyelsesloven, som der er lagt op til. Det frygter politikere på Frederiksberg og i København, skriver DR P4 København.

For samtidig med, at den samlede pose penge til byfornyelse gøres mindre, så skal der også bruges flere penge rundt om i landet frem for i hovedstadsområdet. Desuden ryger muligheden for at søge om andre kommuners ubrugte midler også, og det er ellers en mulighed, som begge kommuner gør stor brug af.

Så ændringerne vil få store konsekvenser, fortæller Simon Aggesen (K), rådmand og formand for Boligudvalget i Frederiksberg kommune.

"Vi kan ikke opretholde det nuværende niveau, hvor vi skaber tidssvarende boliger med toilet og bad," siger Simon Aggesen til DR P4 København.

Frederiksberg fik eksempelvis 0,7 millioner kroner i støtte til byfornyelsesprojekter i år, men regner med at kunne hjemtage yderligere tre til fire millioner kroner af andre kommunernes ubrugte midler.

I Københavns kommune fik de i 2015 23,6 millioner kroner, som andre kommuner ikke havde brugt på byfornyelse. De penge blev blandt andet brugt til at gøre nogle af de 23.000 boliger uden toilet eller bad, som kommunen har, tidssvarende.

"Det er københavnerhad. Vi bliver ladt i stikken, selvom det København og Frederiksberg, der har nogle af de værste boligmangler i Danmark," siger Københavns miljø - og teknikborgmester Morten Kabell (EL).

Begge kommuner har nu sendt et høringssvar til lovforslaget, hvor de kommer med deres kritik.

Ejere af gamle ejendomme lader skatteborgerne betale for nedrivning 

Regeringen klar med udvalg, der skal forny 50 år gammel lov 

Nedrivningsmillioner samler støv

(Denne historie er formidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR København.)

Mere fra EjendomsWatch

Parken har igen sorte tal på bundlinjen

Omsætningen løftes trods over en måned med coronalukkede Lalandiaer. Samtidig bemærkes, at der er ikke sikkerhed for, at et helt eller delvist salg af koncernens ejendomme bliver til noget, skriver selskabet i kvartalsrapporten tirsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier