EjendomsWatch

Nedrivningsmillioner samler støv

Lidt over halvdelen af pulje fra 2014 til nedrivning er blevet brugt. Kommunerne mener, det er for administrativt bøvlet at få pengene udbetalt, viser ny evaluering.

Foto: Colourbox

Tilbage i 2014 blev der i finansloven afsat godt 200 mio. kr. til at forbedre bymiljøet i Danmarks yderområder, men indtil nu er der kun brugt lidt over halvdelen af puljens midler. Af de 66 kommuner, der har kunnet få del i støtten, har mere end en fjerdedel ikke gjort brug af puljen med navnet Pulje til landsbyfornyelse. Det skriver Licitationen.

Det viser en evaluering af kommunernes brug af støttepuljen, som Statens Byggeforskningsinstitut, SBI, ved Aalborg Universitet København har gennemført for Erhvervsstyrelsen. Evalueringen viser desuden, at støtten især er benyttet til nedrivning af faldefærdige bygninger. Grundene er efterfølgende typisk omdannet til grønne, rekreative områder, parkeringspladser og lignende, men grunde er også lagt sammen med nabogrunde eller solgt videre.

"Der er stor enighed blandt kommunerne om, at nedrivning af dårlige bygninger har en meget positiv betydning for lokalsamfundet. Det gør landsbyerne mere attraktive for de nuværende beboere og potentielle tilflyttere, og det øger værdien af nabogrundene, og forbedrer kommunens image generelt," forklarer seniorforsker Jesper Ole Jensen fra SBI til Licitationen.

Det anslås, at der er omkring 20.000 nedrivningsegnede bygninger i de 66 kommuner, som er omfattet af Pulje til landsbyfornyelse. Med støtten for 2014 og 2015 fjernes mellem 3000 og 3600 bygninger, mens den årlige tilvækst af nedrivningsegnede huse ligger på omkring 1800.

Regeringens stop for nedrivninger bringer alment boligselskab på randen af konkurs

Flygtninge flytter i nedrivningstruede boliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier