EjendomsWatch

Private investorer skyder penge i udsat boligområde

Med private investorer i ryggen vil Københavns Kommune og to almene boligselskaber bygge nye boliger og udvikle et gammelt butikscenter og dermed fremme udviklingen af den københavnske bydel Tingbjerg, der lider under et blakket ry. 

Foto: PR-visualisering

Nye private boliger og udviklingen af et butikstorv skal sætte gang i forvandlingen af området omkring det nedslidte butikscenter Lille Torv i den københavnske bydel Tingbjerg, så stedet bliver mere attraktivt og trygt at bo, lyder det i en pressemeddelelse.

Den private ejendomsudvikler Innovater har købt grunden og butikscentret Lille Torv, og sammen med de almene boligselskaber FSB og Samvirkende Boligselskaber (SAB) samt Københavns Kommune vil man frem mod midten af 2019 bygge 30 nye boliger, et nyt fælleshus, og en ny stor dagligvarebutik til Lidl. 

"Vi har ambitioner for Tingbjerg, som ligger skønt ved grønne områder og har potentiale til at blive et meget mere attraktivt kvarter. Tingbjerg-Husum har været inde i en positiv udvikling de senere år, og vi vil gerne styrke bydelen endnu mere, bl.a. ved at få private boliger ind i området, skabe et velfungerende butiksliv og ved at åbne bydelen for det øvrige København," udtaler Frank Jensen (S), overborgmester i Københavns Kommune, i meddelelsen.

Innovater køber Lille Torv af SAB og bliver samtidig bygherre på projektet, hvor de private boliger både kommer til at bestå af lejligheder og rækkehuse.

"Vi glæder os over, at vi efter et positivt samarbejde med SAB, Københavns Kommune, Lidl og de lokale beboere nu står med et projekt, der har opbakning fra alle involverede parter. Tingbjerg er en smuk bydel i København, og vi glæder os til at kunne tilbyde nye beboere og erhvervsdrivende en plads i området og samtidig markere indgangen til Tingbjerg med et nyt byggeri i en kvalitet, som bydelen fortjener," udtaler Morten Lykke, adm. direktør og medejer af Innovater.

Forslaget til lokalplanen for Lille Torv skal i offentlig høring til april og ventes at blive godkendt i efteråret 2017.

BL: Vigtigt med konstruktiv fokus på de udsatte boligområder

Åbner nyt hostel midt i ghetto 

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier