EjendomsWatch

25 udsatte boligområder på årets ghettoliste

Igen i år er der 25 almene boligområder på statens liste over ghettoområder. 4 af de 25 områder på årets liste er nye, mens 4 områder fra sidste års liste er udgået.

Skovgårdsparken i Aarhus-forstaden Brabrand er ny på listen over ghettoområder. | Foto: Ritzau Scanpix/Casper Dalhoff.

25 boligområder har fundet vej til Transport-, Bygnings- og Boligministeriets opdaterede liste over ghettoområder.

Nye områder på listen er Bispeparken i København, Skovgårdsparken i Aarhus, Solbakken i Odense samt Nørager/Søstjernevej i Sønderborg. De udgåede områder på listen er Stærevej i København, Sebberlundsvej og Løvvangen i Aalborg samt Præstebakken/Syrenparken i Esbjerg.

Ifølge en pressemeddelelse fra Transport- Bygnings- og Boligministeriet ønsker regeringen at fortsætte arbejdet med at nedbringe antallet af udsatte boligområder, som i år er uændret i forhold til år 2015.

"Der findes allerede en lang række værktøjer i den eksisterende lovgivning, som vi kan gøre brug af, når vi sammen med kommunerne og boligselskaberne skal tage hånd om de udfordringer, de udsatte boligområder står overfor. Det gælder blandt andet puljemidler til en styrket koordinering i udsatte boligområder, uddannelses- og beskæftigelsesindsatser, samt et vedvarende fokus på at bekæmpe ungdomskriminalitet," siger Ole Birk Olesen (LA), transport- bygnings- og boligminister, i en pressemeddelelse.

Der er 13 boligområder på årets liste, som har været på ghettolisten i alle år siden 2010. Boligområderne på listen i 2016 er især kendetegnet ved høj ledighed, relativt mange ikke-vestlige indvandrere og beboere med lavt uddannelsesniveau.

Projekt til 900 mio. kr. skal gøre udsat boligområde populært

Åbner nyt hostel midt i ghetto

Realdania poster millioner i udsatte boligområder

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier