EjendomsWatch

25 udsatte boligområder på årets ghettoliste

Igen i år er der 25 almene boligområder på statens liste over ghettoområder. 4 af de 25 områder på årets liste er nye, mens 4 områder fra sidste års liste er udgået.

Skovgårdsparken i Aarhus-forstaden Brabrand er ny på listen over ghettoområder. | Foto: Ritzau Scanpix/Casper Dalhoff.

25 boligområder har fundet vej til Transport-, Bygnings- og Boligministeriets opdaterede liste over ghettoområder.

Nye områder på listen er Bispeparken i København, Skovgårdsparken i Aarhus, Solbakken i Odense samt Nørager/Søstjernevej i Sønderborg. De udgåede områder på listen er Stærevej i København, Sebberlundsvej og Løvvangen i Aalborg samt Præstebakken/Syrenparken i Esbjerg.

Ifølge en pressemeddelelse fra Transport- Bygnings- og Boligministeriet ønsker regeringen at fortsætte arbejdet med at nedbringe antallet af udsatte boligområder, som i år er uændret i forhold til år 2015.

"Der findes allerede en lang række værktøjer i den eksisterende lovgivning, som vi kan gøre brug af, når vi sammen med kommunerne og boligselskaberne skal tage hånd om de udfordringer, de udsatte boligområder står overfor. Det gælder blandt andet puljemidler til en styrket koordinering i udsatte boligområder, uddannelses- og beskæftigelsesindsatser, samt et vedvarende fokus på at bekæmpe ungdomskriminalitet," siger Ole Birk Olesen (LA), transport- bygnings- og boligminister, i en pressemeddelelse.

Der er 13 boligområder på årets liste, som har været på ghettolisten i alle år siden 2010. Boligområderne på listen i 2016 er især kendetegnet ved høj ledighed, relativt mange ikke-vestlige indvandrere og beboere med lavt uddannelsesniveau.

Projekt til 900 mio. kr. skal gøre udsat boligområde populært

Åbner nyt hostel midt i ghetto

Realdania poster millioner i udsatte boligområder

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier